ОСТАННІ НОВИНИ

На протези та крісла для інвалідів Львівщини треба майже 19 млн грн

|

Щоби забезпечити всіх інвалідів Львівщини візками та протезами, потрібно майже 19 млн грн. Про це на апаратній нараді у ЛОДА повідомив начальник головного управління праці та соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Василь Мартиняк,інформує прес-служба обласної адміністрації.

Потреба у колісних кріслах та протезах складає 25953 одиниці. Виготовлятиме їх Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування. На це потрібно 18,9 млн. грн., зокрема:

 – 690 інвалідів, що проживають на Львівщині та потребують інвалідного крісла, середня вартість якого 3,5 – 5,5 тис. грн. Загальна сума складає  2,5 млн. грн.;

– 22347 інвалідів, в т.ч. 4309 осіб, що проживають на Львівщині, потребують забезпечення ортопедичним взуттям на загальну суму 12,9 млн. грн.;

– 2916 інвалідів, в т.ч. 305 осіб, що проживають на Львівщині, потребують забезпечення протезно-ортопедичними виробами на загальну суму 3,5 млн. грн.

На Львівщині проживає 1078 дітей віком до 18 років, хворих на ДЦП, які не отримують достатніх реабілітаційних послуг. У цьому році в рамках нової Державної програми заплановано проведення реабілітації усіх 1078 хворих дітей в Міжнародній клініці відновного лікування.

На диспансерному обліку в закладах охорони здоров’я Львівщини знаходиться 7689 осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації від 16.02.2012 року № 87/0/5-12 затверджено перелік аптек, які забезпечують медикаментами за пільговими рецептами громадян цієї категорії.

З метою вдосконалення і впорядкування надання спеціалізованої медичної допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи закріплено 6 спеціалізованих медичних закладів на 150 ліжок. Для зазначеної категорії інвалідів буде значно поліпшено рівень надання медичної допомоги.

Як зазначив начальник головного управління праці та соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Василь Мартиняк, станом на 11 травня для забезпечення медикаментами громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, в обласному бюджеті затверджено 930 тис. грн. Здійснено помісячний розподіл коштів з урахуванням фактичної чисельності постраждалих громадян  та забезпечено фінансування заявок для відшкодування аптечним закладам. Сума відшкодування складає 276,6 тис.грн.

У спеціалізованих медичних закладах пройшли повний курс лікування 420 осіб, в тому числі у Львівському обласному госпіталі інвалідів війни та репресованих – 186 осіб,  4-й міській клінічній лікарні міста Львова – 165 осіб, Львівській обласній клінічній лікарні – 21 особа.

Фото: Михайла Дашковича 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *