ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові запрошують на форум з електронної комерції

|

У суботу, 19 травня, вже вдруге відбудеться Lviv eCommerce Forum – конференція для власників інтернет-магазинів, розробників та інших зацікавлених в електронній торгівлі осіб. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Цього разу подія збере близько 300 учасників з усієї України. Захід проходитиме з 10:00 до 19:00 год. в Українському католицькому університеті (вул. Хуторівка, 35а).

«Цього разу ми вирішили зробити гасло «Найкраще перевірені практики електронної торгівлі в бізнес!» і допомогти розібратися в електронній торгівлі нашим підприємцям, інтернет-магазинам, розповісти про історію успіху, запросити успішні інтернет-магазини з Києва, показати найбільш успішні інтернет-магазини зі Львова з тим, щоб поширювати досвід. Львів має давні торгівельні традиції. У нас багато людей, які люблять торгувати та вміють це робити. І все, що потрібно, – просто перейти від вчорашніх методів торгівлі за допомогою звичайних магазинів до сучасних методів торгівлі з допомогою Інтернету», – зазначив засновник ГО «Lviv Startup Club» Ростислав Чайка.

Як розповідають організатори, учасники конференції зможуть не тільки отримати нові знання за насиченою програмою Lviv eCommerce Forum, але й знайти однодумців та потенційних партнерів. Все це стане можливим завдяки тому, що конференція збере разом власників інтернет-магазинів, людей, котрі лише збираються зайнятися інтернет-торгівлею, інтернет-маркетологів і розробників.

Загалом з учасниками конференції своїм досвідом будуть ділитися близько 40 досвідчених практиків електронної торгівлі в Україні, серед яких Вікторія Бондар, інтернет-маркетолог KPMedia (bigmir.net, korespondent.net); Дмитро Лаппо, співвласник інтернет-магазину ділової літератури kniga.biz.ua, Ярослав Максимович, в минулому власник auction.ua, а нині – власник та інвестор близько 10 інтернет-проектів, інші практики сфери електронної комерції.

«Львів – це одне із найбільш розвинених міст в напрямку інтернет-технологій, у нас достатньо багато програмістів – за різними оцінками до 15-ти тисяч людей, які вміють щось кваліфіковано робити в Інтернеті. Разом з тим, наше місто є достатньо скромне щодо тих досягнень, що є в українській інтернет-комерції. Хотілося б при таких можливостях, коли є багато людей, які вміють щось створити, дати їм ті знання, яких бракує, і допомогти розвинутись в рамках захоплення інтернет-ринку в Україні», – розповів засновник інтернет-магазину bezgmo.ua, проектів banner.ua, oceni.ua Ярослав Максимович.

«За нашими оцінками, зараз у Львові працює від 100 до 300 магазинів, які мають саме львівських власників. Як правило, це вузьконішеві, локальні інтернет-магазини», – зауважив засновник ГО «Lviv Startup Club» Ростислав Чайка.

Програма конференції Lviv eCommerce Forum проходитиме одночасно на трьох потоках:

– «Електронна торгівля»;

– «Для підприємців»;

– «Розробка та Lviv Startup Club».

Основні питання, які будуть висвітлені доповідачами: як заробляти $3000 в своєму інтернет-магазині, сидячи вдома; просування інтернет-магазину; розвиток нового напрямку діяльності для рітейлу; що можна і що не варто аутсорсити у себе в інтернет-магазині;  історії успіху вузьконішевих, монобрендових, сімейних і локальних інтернет-магазинів; як правильно організувати доставку; швидке і просте створення інтернет-магазину; потенціал електронної торгівлі в Україні. Крім того, можна буде ознайомитись з новаторськими проектами, що вже зовсім скоро вийдуть на інтернет-ринок.

Дізнатись більше інформації можна за посиланням: http://icomm.lviv.ua/.

Зареєструватись на конференцію Lviv eCommerce Forum необхідно за посиланням:  http://icomm.lviv.ua/register.

Зазначимо, конференція з електронної торгівлі проводиться лише раз на рік.

Довідка

Факти, що свідчать про потенціал росту е-торгівлі:

– оборот електронних грошей в Україні 2011 року склав 2,5 млрд. грн.;

– оборот електронної комерції в Україні – близько 5 млрд. грн.;

– на ринку діє близько 5000 інтернет-магазинів;

– в Україні налічується близько 20 млн. інтернет-користувачів;

– за 2011 рік темпи приросту інтернет-аудиторії склали 34%;

– онлайн-покупки в Україні здійснює 66% інтернет-користувачів.

Кластер ІТ та Бізнес-послуг (ІТБП) – один із пріоритетних економічних кластерів у Львові поряд з туризмом відповідно до Стратегії підвищення конкурентоспроможності м. Львова до 2015 р.

Відповідно до Комплексної стратегії розвитку Львова на 2012-2025 рр., Кластер ІТБП покликаний сприяти співпраці в межах кластеру та залученню знань і капіталу для розвитку та просування Львова як провідного центру бізнес-послуг у Центрально-Східній Європі, який використовує місцевий потенціал людських ресурсів для обслуговування українських та міжнародних клієнтів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *