ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємства Львівщини сплатили понад 12 млн зарплатних боргів

|

Упродовж січня-квітня 2012 року повністю ліквідували заборгованість із виплати заробітної плати 75 підприємств Львівської області на загальну суму 12,2 млн. грн., лише в квітні 24 підприємства повністю ліквідували свої борги – на цьому наголосив начальник Головного управління соціальної політики Львівської облдержадміністрації Василь Мартиняк 14 травня під час апаратної наради під керівництвом голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Василь Мартиняк зазначив, що більш як на п’ятдесяти підприємствах відбулося зменшення заборгованості з виплати заробітної плати на суму 6,0 млн. грн. Відсутня заборгованість з виплати заробітної плати у Буському, Золочівському, Кам’янка-Бузькому, Радехівському, Самбірському, Сколівському та Турківському районах.

Однак, за словами Василя Мартиняка, в цілому на підприємствах-боржниках області заборгованість із виплати заробітної плати є значною.

Станом на 1 травня 2012 року загальна сума боргу склала – 60,7 млн. грн. Це не виплачена заробітна плата за березень місяць та попередні періоди.

Василь Мартиняк повідомив, що упродовж січня-квітня 2012 року здійснено 126 перевірок на підприємствах-боржниках. В органи прокуратури скеровано 62 матеріали перевірок, за результатами їх розгляду порушено 11 кримінальних справ (державне підприємство МОУ «Монтажник Львів», Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут, державне підприємство «Санаторно-курортний лікувальний центр «Шкло» та інші.). Скеровано до суду 28 протоколів про вчинення адмінпорушень, винесено 42 постанови відносно посадових осіб.

Проблемними питаннями з невиплати заробітної плати Василь Мартиняк назвав не першочергове спрямування коштів на виплату заробітної плати; значну дебіторську заборгованість центральних органів виконавчої влади; довготривалий характер заборгованості на підприємствах банкрутах; існування заборгованості на підприємствах вугільної промисловості тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *