ОСТАННІ НОВИНИ

Два школярі зі Львова поїдуть на міжнародну олімпіаду з хімії

|

Двоє юних хіміків зі Львівського фізико-математичного ліцею – учень 11-го класу Ігор Чернюх та десятикласник Андрій Стельмах – представлятимуть Україну на 44-й Міжнародній хімічній олімпіаді у США у липні 2012 року та на Міжнародній Мендєлєєвській хімічній олімпіаді у Казахстані у травні цього року. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА. Посилаючись на дані Федерації роботодавців України.
Крім того, Україну представлятимуть учні 11-х класів Ірина Запорожець (місто Балаклея Харківської області) та Дмитро Шибанов (Севастополь).

Ці четверо школярів показали найкращі результати на Всеукраїнській олімпіаді з хімії, у якій взяли участь понад 160 юних хіміків зі всіх регіонів України. Фінальний етап олімпіади з хімії підтримала компанія OSTCHEM, власником якої є Дмитро Фірташ.
У кваліфікаційних раундах Всеукраїнської олімпіади взяло участь понад 235 тисяч школярів, змагаючись на рівні шкіл, районів, міст та областей. Олімпіада складалась з двох турів тестування теоретичних знань та одного практичного туру.
За підсумками змагань оргкомітет та журі нагородили 49 школярів: п‘ятеро отримали дипломи І ступеня, тринадцять – ІІ ступеня та 31 – ІІІ ступеня. Крім дипломів, дев‘ять учнів 8-11 класів, які зайняли перші місця, отримали в подарунок від компанії OSTCHEM ноутбуки, а їхні вчителі – сертифікати на отримання щорічної стипендії.
Українські школярі представлені на Міжнародних хімічних олімпіадах національною командою з 1994 року. За результатами 17 олімпіад наші юні хіміки здобули 66 медалей – 10 золотих, 29 срібних та 27 бронзових. Зазвичай у командному заліку учасники з України посідають місця серед першої третини команд, виступаючи нарівні зі школярами з Німеччини та Великобританії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *