ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині триває унікальна доброчинна акція: кожному сиротинцю – фруктовий сад

|

Головне управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації підтримує доброчинну акцію, що проводиться в області: кожному сиротинцю – фруктовий сад, та закликає до активної участі у ній, інформує прес-служба Львівської ОДА.

Ініціатором благочинної акції є голова Львівського клубу садівників Володимир Головачов. „Упродовж двох років у кожному дитячому будинку області планується посадити фруктовий сад зі ста дерев, – зазначає Володимир Головачов.

Акція розпочалася із створення навчального саду для школярів у Львові, який закладали протягом шести років біля площі Франка. Зараз він налічує 100 дерев різних сортів, а також 100 сортів винограду та близько 100 кущів. Пізніше виникла ідея у кожному сиротинці Львівщини посадити сад.

Як зазначив Володимир Головачов, саджанцями вже забезпечені ряд сиротинців Львівщини. Крім того, сади закладають на територіях інтернатів для неповносправних дітей: «Дітям цікаво брати участь у посадці та подальшому догляді за рослинами».

Вихователів і вчителів біології із сиротинців області запрошують до Львівського клубу садівників на безкоштовні експрес-курси для садівників-початківців. Також члени клубу і надалі надають допомогу власникам новостворених садів, приїжджають до сиротинців, щоб допомагати із новими насадженнями.

Кожен сиротинець може безоплатно одержати до 100 дерев, якщо їх є де висадити. Вартість одного саджанця – від 30 до 70 гривень. Клуб садівників співпрацює зі спонсорами, які вирощують рослини та безкоштовно передають дитячим будинкам, – наголосив Володимир Головачов. Він також підкреслив, що це унікальна акція для України.

Фото: Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *