ОСТАННІ НОВИНИ

Більше половини українців вважають, що вибори пройдуть нечесно

|

61,1% українців так чи інакше упевнені, що результати виборів можуть бути змінені або підтасовані, при цьому 5,8% упевнені, що вибори пройдуть чесно

Таку думку висловили опитані в ході дослідження фондом «Демократичні ініціативи», проведеного 30 березня – 4 квітня 2012 року, передає кореспондент «Коментарів».

22,2% виборців упевнені, що найбільш ефективно буде, якщо всі опозиційні сили підуть на вибори-2012 разом («Батьківщина», «Фронт змін», «УДАР», «Свобода» та інші).

Разом із тим, 44,7% опитаним байдуже як опозиція піде на вибори.

За даними опитування, якщо виьори пройдуть найближчим часом, за ВО «Батьківщина» готові проголосувати 13,5% опитаних, за Партію регіонів – 19,5%, за партію «УДАР» Віталія Кличка – 7,4%, за КПУ – 4 , 4%, за «Фронт змін» – 9,5%. При цьому, 18,5% поки не визначилися за кого проголосують.

В цілому, взяти участь у парламентських виборах цієї осені готові 77,6% опитаних, точно не підуть на вибори – 9,4%.

Основний мотив, за яким виборці не хочуть голосувати – вони не бачать жодного кандидата-партію, за якого можна віддати голос (39%), не вірять, що вибори будуть проведені чесно (21,7%).

Опитування було проведено Фондом «Демократичні ініціативи» 30 березня-4 квітня. Опитано 2009 респондентів у всіх областях України віком старше 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2, 3%.

Comments.UA

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *