ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура перевіряє законність отримання Костюком грошових винагород

|

На розгляді прокуратури Львівської області перебувають звернення народних депутатів України щодо можливого суміщення посад головою Львівської обласної адміністрації М. Д. Костюком та отримання у зв`язку з цим доходів у одній із комерційних структур. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Вказана перевірка прокуратурою Львівської області розпочата ще до прийняття ЛОР рішення № 394 від 13.03.2012 року, яким затверджено заяву до Генерального прокурора України із вищезгаданих питань.

Зокрема, предметом прокурорської перевірки є достовірність поданих відомостей щодо наявності патентів, які є результатом творчої діяльності.

Зазначимо, що відповідно до ст. 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» суб`єктам відповідальності за корупційні правопорушення забороняється займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю, крім викладацької, наукової і творчої діяльності. Таким чином, отримання державним службовцем винагороди за використання об`єкту інтелектуальної власності не підпадає під поняття корупційного правопорушення.

В межах строків, визначених чинним законодавством прокуратурою буде прийнято рішення та проінформовано всіх зацікавлених осіб.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *