ОСТАННІ НОВИНИ

Для дітей з вадами зору впровадять новий шведсько-український проект інклюзивної освіти

|

Львівська обласна рада сприятиме у реалізації шведсько-українського проекту «Інклюзивна освіта школярів з обмеженими можливостями». Таке рішення прийняла постійна депутатська комісія з питань освіти та науки, – повідомляє прес-служба Львівської облради.

З інформацією про цей Міжнародний проект виступила в. о. директора Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів» (ЛОО ВГО УСІ) Оксана Потимко. Вона зокрема повідомила, що партнерами проекту є Свефі-академія (Швеція) та Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів».

Основна мета проекту – створити передумови для того, щоб у дітей з глибокими вадами зору з`явилася можливість нарівні з іншими учнями навчатися у звичайних школах, зменшити упереджене ставлення до таких дітей, залучити їх до активної участі у суспільному житті з раннього віку.

Проект реалізовуватиметься у двадцяти районах нашої області та у Львові від 1 квітня до 31 грудня 2012 року. Упродовж цього часу організатори планують провести тридцять виїзних ознайомлювально-демонстраційних семінарів для управлінь освіти, директорів шкіл, для вчителів початкових класів, батьків дітей-інвалідів. Під час цих семінарів організатори ставлять за мету охопити якомога більшу кількість учителів та інших працівників освіти ( до 5000 осіб), сприяючи таким чином ідеї інклюзії, права на освіту дітей з обмеженими можливостями, у даному випадку школярів із повною втратою зору

Окрім того, проект передбачає підготовку безпосередньо на базі Свефі-академії чотирьох ресурсних працівників, які у майбутньому розвиватимуть в Україні діяльність Ресурсного центру і готуватимуть учителів до роботи з незрячими, слабозорими школярами.

Проект відповідного рішення буде винесений на затвердження сесії Львівської обласної ради.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *