ОСТАННІ НОВИНИ

Мінрегіонбуд вирішив заборонити поліетиленові кульки

|

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ оприлюднило законопроект, яким обмежується використання поліетиленових пакетів. Текст відповідного проект Закону «Про обмеження щодо виробництва, використання, ввезення та розповсюдження в Україні окремих видів упаковки» є в розпорядженні «Коментарів».

Документом забороняється виробництво, використання, ввезення (більше 50 одиниць однією особою) та оплатного чи безоплатного розповсюдження на території (крім транзиту вантажів) пакетів довготривалого розкладу, об’єм яких є меншим за двадцять літрів, з товщиною матеріалу менше 0,025 міліметра, та пакетів, що розкладаються, об’єм яких є меншим за десять літрів, з товщиною матеріалу менше 0,015 міліметра.

Цим законом Мінрегіонбуд намагається вирішити проблему з поліетиленовими пакетам, які дуже швидко використовуються, а потім можуть роками лежати на звалищах, виділяючи токсичні речовини.

Як відомо, полімерні відходи становлять 9-11 % від усіх відходів, що утворюються людством. У світі набирає обертів використання замість пакетів паперових та полотняних торбинок.

На сьогоднішній день, в Україні налічується близько 5 тисяч сміттєвих звалищ, щорік з´являється 35 тис. несанкціонованих. Це пов´язано з відсутністю в деяких населених пунктах, особливо в сільській місцевості, регулярно працюючої послуги з вивозу сміття.

Comments.UA

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *