З березня у львівських школах та садочках запрацюють підготовчі групи

|

З 1 березня у всіх школах Львова запрацюють прогулянкові адаптаційні групи короткотривалого перебування. Такі групи працюватимуть і в садочках, де це можливо. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.   

«Будемо у Львові мати більше, ніж 200 груп. У цих групах будуть готувати дітей до першого класу. 4 години триватимуть заняття, забави, щоб був плавний перехід від садочку до школи. Ці 200 груп будуть працювати з 1 березня. Ми, як правило, одні з перших в Україні це робимо. В багатьох школах буде по 2-3 групи. Якщо буде потреба, кількість збільшимо. Важливо, щоб діти йшли у перший клас підготовлені, щоб у них не було стресу», – зазначив під час відвідин НВК «Школа-садок «Софія» міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, два роки тому Законом України «Про дошкільну освіту» визначено дошкільну освіту, як обов’язкову. Відтак, передбачено заняття усіх 5-річок у підготовчих групах. Управління освіти Львова створило підготовчі групи у всіх школах та у садочках, де це можливо. Є школи, в яких діє по 2-3 такі групи.

Управління освіти ініціювало створення при садочках прогулянкових груп, де діти можуть перебувати до 4,5 год, але без харчування. З 1 березня такі підготовчі групи запрацюють у всіх школах і садочках, де це можливо.

Також з 1 березня прогулянкова група запрацює  і в НВК «Школа-садок «Софія». Загалом у групі займатиметься 20 дітей. Вже сформовано список з 15 дітей, ще 5 дітей можуть прийняти. Заняття у такій групі будуть тривати з 8.30 год протягом 4 год щодня.

«Школа коштами спонсорів та батьків провела ремонт 3-х кімнат (52 м кв), де має функціонувати прогулянкова група. Проведено побілку, відремонтовано санвузол, закуплено нові меблі. Ще нам потрібно докупити стільці», – розповідає Ірина Даць, директор НВК «Школа-садок «Софія».

Фото: Львівський портал

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *