ОСТАННІ НОВИНИ

У другій половині березня на Львівщині прогнозують великі повені

|

Міністерство надзвичайних ситуацій очікує масштабну весняну повінь на заході і півночі України.

«Очікується значна повінь, що приведе до підтоплення споруд, господарських об`єктів на річці Прип`ять і її притоках у Волинській області (Любешівський район і Луцьк), а також у Рівненській області (Зарічненський район)», – повідомив директор департаменту цивільного захисту МНС Василь Квашук.

Крім цього, небезпечний розвиток повіддя очікується на ріках басейну Західного Бугу (у Сокальському районі Львівської області в Червонограді), на українській частині ріки Дунай, а також на Дніпрі.

«Не виключається можливість затоплення водами ріки Дніпро, відрізання від основних шляхів сполучення населених пунктів, розміщених у заводі, зокрема в Чернігівській області», – сказав він.

Також, зі слів Квашука, не виключається затоплення територій і державних об`єктів в окремих населених пунктах у Закарпатській області, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській і Хмельницькій областях. Зі слів Квашука, найімовірніші строки початку весняного повіддя припадають на другу половину березня. Водночас Квашук зазначив, що відомство поряд з іншими державними органами вживає заходів з підготовки до повені.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *