ОСТАННІ НОВИНИ

У світі нарахували шість мільярдів користувачів мобільного зв`язку

|

Згідно з оновленим звітом компанії Ericsson , глобальне охоплення мобільного зв`язку до четвертого кварталу 2011 р. склало 85%. Сьогодні в світі близько 6 мільярдів абонентів стільникового зв`язку, повідомляє прес-служба Ericsson в Україні.

4,1 млрд людей у ​​всьому світі (або 60% населення Землі) є абонентами хоча б одного стільникового оператора. 35% з 180 мільйонів нових користувачів мобільного зв`язку, зареєстрованих в четвертому кварталі 2011 р., припадають на Індію та Китай. Далі за кількістю нових абонентів йдуть Бразилія, Індонезія та Бангладеш.

Згідно зі статистикою минулих років, в середньому число користувачів стільникового зв`язку за рік виростає на 13% і приблизно на 3% за один квартал. Близько 75% абонентів використовують GSM, для 15% користувачів у світі доступний зв`язок стандарту 3G/HSPA.

За рік число користувачів мобільного ШСД зросло приблизно на 60%, зараз їх число наблизилося до 1 млрд. У всіх регіонах зростає популярність смартофонів. Близько 30% всіх телефонних трубок, проданих в 2011 р., були смартофонами, тоді як в 2010 р. частка смартфонів в продажах склала лише 20%. В цілому по світу, тільки 10% користувачів мобільного зв`язку володіють смартфонами, що говорить про серйозний потенціал ринку мобільного широкосмугового доступу.

Згідно з даними компанії Ericsson, продовжується активне зростання мобільного трафіку даних. За період з третього кварталу 2010 р. по третій квартал 2011 р. обсяг передачі даних збільшився в два рази. Зростання між другим і третім кварталами минулого року склало 18%.

Мобільний голосовий трафік за останні чотири роки подвоївся й продовжує рости стійкими темпами. Ці показники особливо актуальні в тих регіонах, де спостерігається значне зростання числа нових абонентів, наприклад, в країнах Азії.

Обсяг трафіку даних користувачів мобільних ПК сильно варіюється в залежності від уподобань абонентів і країн. За даними Ericsson, один такий користувач в середньому завантажує в місяць близько 2 Гб даних.

Нагадаємо, в Україні кількість абонентів мобільного зв`язку за 2011 р. склала 55,577 млн, в тому числі домашніх – 52,85 млн.
 

РБК-Україна

Фото Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *