ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров забракував реформи вищої освіти від Табачника

|

Прем´єр-міністр Микола Азаров пропонує відкликати з Ради зареєстрований в парламенті законопроект про вищу освіту та внести новий. Як передає кореспондент «Коментарів», про це у вівторок, 21 лютого, Азаров заявив у ході громадських слухань, присвячених новій редакції закону про вищу освіту.

За його словами, якщо підводити підсумок під висловленими думками, більшість експертів вважає, що нову редакцію закону потрібно приймати окремо.

У зв´язку з цим прем´єр-міністр запропонував наступні етапи подальшої роботи: ще два тижні – щоб внести додаткові правки і привести закон у відповідність з новими пропозиціями, які максимально врахують думки всіх сторін – цю роботу Азаров запропонував завершити до 8 березня.

«Потім підключимо Міносвіти, щоб вони профільно відпрацювали законопроект, не змінюючи його ідеології і концепції, провели технічну роботу. Далі уряд має розглянути отриманий документ і прийняти рішення про відкликання поданого раніше законопроекту і подання нового», – зазначив Азаров.

«Думаю, до кінця сесії (Верховної Ради – ред.) ми повинні його прийняти, щоб з 1 вересня він вступив в силу», – додав прем´єр-міністр.

«У такому вигляді, в якому законопроект був мені представлений вчора, його навіть не можна винести на засідання уряду», – заявив Азаров і пояснив – оскільки закон вийшов досить новим і тому «сирим».

Відзначимо також, на думку більшості експертів, включаючи представників громадських і студентських організацій, ректорів вузів, незважаючи на «сирість» законопроекту, його потрібно вносити на розгляд Верховної Ради, відкликавши при цьому три існуючих, включаючи урядовий.

У свою чергу представник Президента в парламенті Юрій Мірошниченко, проект закону про вищу освіту якого експерти називали найбільш вдалим, зазначив: робоча група може пишатися отриманим результатом, і якщо уряд вирішить подавати нову редакцію закону як окремий законопроект – відкликати свій законопроект буде для нього честю.

Як повідомляли «Коментарі», голови трьох облрад виступили з вимогою терміново звільнити Табачника.

Фракції «Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина» і «Наша Україна-Народна Самооборона» виступають за якнайшвидший розгляд Верховною Радою прохання до Президента Віктора Януковича звільнити міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *