ОСТАННІ НОВИНИ

Батьки благають відновити державну допомогу для дітей, хворих на ниркову недостатність

|

Батьки дітей, хворих на ниркову недостатність, звернулись до депутатів Львівської облради з проханням відновити фінансування  державної програми із забезпечення життєво необхідними лікувальними препаратами. Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту Львівської обласної ради.

Діти перебувають на спеціальній дієтотерапії, основним елементом якої є спеціальна лікувальна суміш білковий гідролізат. Цей складник є основним джерелом білка для дітей. Усі продукти, які потрібні при даній дієті, батьки закуповують за кордоном, адже в Україні таких продуктів не виробляють. Також немає магазинів, де їх можна було б придбати. Батьки вдарили на сполох, адже сумішей харчування для дітей вистачить лише до березня 2012 року, а коштів, передбачених державою на їх придбання, немає. На жаль, самостійно забезпечити дітей цим лікувальним продуктом вони не спроможні. Відсутність своєчасного лікування або тривалі перерви у вживанні білкового гідролізату можуть призвести навіть до смерті.

Від держави діти-інваліди, хворі на ниркову недостатність, отримують допомогу у розмірі 800 грн в місяць. Цих коштів не вистачає навіть на придбання однієї банки потрібної суміші.

Члени комісії вирішили скерувати лист – звернення до голови Львівської обласної державної адміністрації Михайла Костюка з проханням  вжити термінових  заходів для вирішення проблеми. Зі своєї сторони депутати зазначили, що будуть шукати шляхи для вирішення ситуації, що склалась.

           

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *