ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ситуація з харчуванням у школах незадовільна

|

Гарячим харчуванням в Львівській області охоплено лише 71 % школярів. А учні 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів Борислава та Стрия через відсутність фінансування безплатним харчуванням з 1 вересня 2011 року взагалі не забезпечені. Про це йшлося під час міжвідомчої наради щодо додержання законодавства при організації раціонального харчування дітей в навчальних закладах Львівщини, – повідомили в прес-службі прокуратури Львівщини.
Окрім того, школи І ступенів лише на 19 % забезпечені шкільними їдальнями. Найгірша ситуація у Буському, Дрогобицькому, Кам`янсько-Бузькому, Мостиському, Перемишлянському, Самбірському районах Львівщини. В значній кількості загальноосвітніх шкіл І ступеня з малою чисельністю учнів шкільні буфети не функціонують. Найнижчий показник забезпечення шкільних буфетів продукцією у Перемишлянському, Кам`янка-Бузькому та Старосамбірському районах.
Через відсутність належного фінансування не оснащені харчоблоки у 72 загальноосвітніх школах І-ІІ та І-ІІІ ступенів.
Загалом, органами прокуратури Львівської області на захист прав дітей щодо забезпечення належного харчування внесено 51 документ прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто 20 посадових осіб, опротестовано 5 незаконних актів органів влади, порушено 8 дисциплінарних проваджень, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 7 посадових осіб.
За результатами розгляду подання прокуратури області Головним державним санітарним лікарем у Львівській області притягнуто до відповідальності 13 посадових осіб, з них 5 державних лікарів районів області. Поновлено права понад 850 дітей.

 

Фото Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *