ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати міськради обговорили реформу львівської медицини

|

У Львівській міській  раді при постійній депутатській комісії медицини, освіти і соціального захисту була створена робоча група з підготовки концепції реформування системи охорони здоров’я м. Львова. Як повідомляє відділ інформаційної політики секретаріату Львівської міської ради, до складу групи увійшли представники депутатського корпусу та провідні фахівці галузі медицини.

Після майже річної роботи запропоновано  надзвичайно важливий документ: концепцію  інформатизації галузі охорони здоров’я міста Львова та міську цільову програму «Інформаційне забезпечення профілактичної спрямованості в роботі закладів сімейної медицини на 2012-2013 роки».

Як  зазначив депутат  Львівської міської  ради від фракції  ВО «Свобода», член постійної депутатської комісії  медицини, освіти і соціального захисту Андрій Рікота,

метою  впровадження концепції інформатизації галузі охорони здоров’я міста Львова є підвищення якості та доступності медичних послуг, об’єктивізація витрат, створення єдиного інформаційно-аналітичного центру, визначення і формування єдиних тарифів на медичну допомогу, збір правдивої статистики.

«Такий підхід зможе вивести медицину з тіні, при цьому підвищивши якість лікування і безпосередню мотивацію лікаря. На жаль, до сих пір управління жодним чином не реагує на плід нелегкої праці провідних представників галузі, що насторожує: і, як мінімум, викликає певні запитання. Тим більше, що управління не запропонувало будь-якого альтернативного підходу до реформування галузі охорони здоров’я м. Львова. Я твердо хочу наголосити, як людина, яка має успішний управлінський досвід в приватній медицині, що саме конструктивність та прозорість дозволять не просто говорити про покращення стану медицини, а й підтвердити це реальними справами».

Міська цільова програма про «Інформаційне забезпечення профілактичної спрямованості в роботі закладів сімейної медицини на 2012-2013 роки» була підтримана постійною депутатською комісією медицини, освіти і соціального захисту і передана на ім’я начальника управління охорони здоров’я м. Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *