ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра Львів проведе акцію «Інструкція кохання»

|

У Львові 14 лютого відбудеться акція «Інструкція кохання». Організаторами є Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і відділ соціальної роботи Личаківського району. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Акція складатиметься з двох частин: перша частина – волонтери та працівники ЛМЦСССДМ у Ліцеї харчових технологій розповсюджуватимуть серед студентів та викладачів закладу конвертики «Кохання важливе, захистіть його», в яких міститимуться листівки та буклети на тематику взаємовідносин, здоров’я та засобів контрацепції. Друга частина – проведення короткого конкурсу із запитаннями на радіо «Львівська хвиля»  присвяченими Дню Валентина та вручення переможцям призів: квитки на концерт у Львівську обласну філармонію та на ковзанку біля міської Ратуші

«Основою соціального здоров’я суспільства є насамперед здорова сім’я, створена чоловіком та жінкою, об’єднаними глибоким інтимним почуттям – коханням. Це почуття зближує молоду пару духовно і фізично, об’єднує в шлюбі та вихованні дітей, надаючи подружжю відчуття комфорту і щастя в сімейному житті», – розповіла керівник Личаківського районного відділу соціальної роботи Наталія Клапатюк.

Довідка

День Святого Валентина (Валентинів день, День Закоханих) – світське свято, яке відзначають у деяких країнах щороку 14 лютого.

Широкої популярності в Західній Європі це свято набуло після XV століття. За переказом, винахід «валентинки» приписують герцогу Орлеанському Шарлю. 1415 року, перебуваючи в англійському полоні після битви під Азенкуром, він нібито надсилав із лондонської в`язниці віршовані любовні послання своїй дружині. Одна з тодішніх «валентинок» нині зберігається в Британському Музеї. У США свято відзначають з 1777 року.

Італійці у День Святого Валентина вважають своїм обов`язком дарувати коханим солодощі. В Італії цей день так і називають – «солодкий».

Поляки цього дня відвідують Познань. Там, за повір`ям, лежать мощі Святого Валентина, а над головним престолом висить його чудодійна ікона. Поляки вірять, що проща до неї допомагає в любовних справах.

В Японії на День св. Валентина жінки і дівчата дарують чоловікам і хлопцям солодощі, переважно шоколад. Хоча це «свято закоханих» подарунки отримують не лише коханці, але й начальники чоловічої статі від підлеглих статі жіночої. Загалом, святкування не відрізняється від аналогічних у Європі чи Америці. День св. Валентина особливо поширений серед молоді. Літнє покоління сприймає його як чудернацьку примху «погано вихованого дітей та онуків» або як шкідливий імпортований звичай Західної цивілізації.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *