ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії просять обмежити споживання електричної енергії

|

За період сильних морозів споживання електроенергії у місті з 4,5 млн кВт/год зросло до 7,5 млн кВт/год, що спричинило велике навантаження на електричні мережі. З метою уникнення проблем з роботою електромереж, влада міста звертається до мешканців обмежити споживання електричної енергії на період найсильніших морозів. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Сьогодні спостерігається значне збільшення споживання електроенергії у місті – до 7,5 кВт/год. Прохання до мешканців – не потрібно, щоб ввечері було все ввімкнене. Якщо нема в цьому потреби і ви покидаєте приміщення коридору, можна вимкнути світло. Це стосується всіх нас.

Велике прохання до мешканців, щоб вони з розумінням поставилися до тих меседжів, які несе «Львівобленерго». Найближчі два дні з температурою буде не найкраща ситуація. Для того, щоб ми могли нормально пройти цей період, «Львівобленерго» повинно надавати електроенергію не лише в квартири, а й в котельні, лікарні, дитячі садки, школи тощо.

Тому велике прохання, на час найсильніших морозів обмежити споживання електричної енергії. Адже в кожній квартирі вчасно виключене світло не допускає сильного навантаження на мережу», – розповів начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець.  

Нагадаємо, ПАТ «Львівобленерго» звернулося до мешканців з проханням не вмикати одночасно енергоємні побутові електроприлади, аби не спричиняти аварійні ситуації. У зв’язку з значним пониженням температури повітря та перенавантаженням електромереж це призвело до перевищення граничної величини потужності споживання електроенергії, яка доводиться Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, на 12,5%.

ПАТ «Львівобленерго» звертається до мешканців Львова та області з проханням не вмикати одночасно енергоємні побутові електроприлади особливо в години вечірнього максимуму — з 17:30 до 20:00 год., не використовувати електроенергію для обігріву приміщень, якщо це не передбачено проектною документацією будинків, щоб запобігти перевантаженню електромереж, яке може призвести до перерв у електропостачанні та аварійних ситуацій.

 Фото – Михайло Дашкович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *