ОСТАННІ НОВИНИ

Кернес не хоче віддавати львів`янам лізингові тролейбуси

|

Тролейбуси і трамваї, взяті за договором лізингу у львівської фірми «ПЛ Лізинг», поки залишаються в Харкові. Як передає «Харків. Коментарі», про це заявив директор департаменту транспорту і зв´язку Харківської міськради Сергій Дульфан.
У вівторок, 7 лютого, після численних погроз забрати транспорт за борги керівництво львівської компанії ПЛ «Лізинг» приїхало до Харкова з твердим наміром відвезти 25 тролейбусів, пише «Сегодня». Однак харківські чиновники не дали розвитку скандалу і вже до обіду досягли домовленості з львів´янами.
Забирати тролейбуси збиралися невеликими партіями. Представники компанії-кредитора приїхали вчора до 2-го тролейбусному депо близько 11.00 ранку. Хотіли оглянути переданий Харкову ще в 2006 році транспорт, але на територію КП їх не пустили.
«Харків взяв у нас в лізинг 90 тролейбусів і 10 трамваїв, – пояснив директор компанії Юрій Свідзинський. – Термін договору минув ще 29 грудня минулого року, гроші нам не повернули, так що тепер це наша власність. Ми багато разів писали до Харківської міськради, але на наші листи жодного разу не відповіли».
Очікування львів´ян було недовгим: через 20 хвилин за ними приїхала машина і відвезла на переговори з чиновниками мерії.
Як зазначив Дульфан, було досягнуто «компромісне рішення» з фірмою ПЛ «Лізинг», подробиці якого будуть озвучені 22 лютого, на черговій сесії міськради.
Разом з тим Дульфан зазначив, що сумарна заборгованість за договором на сьогоднішній день складає 67,7 млн. грн., у тому числі близько 34 млн. грн. – борг державного бюджету.
«З урахуванням того, що в даній ситуації зацікавлена іноземна держава – ПЛ «Лізинг» є фірмою з польськими інвестиціями, – буде проведена міжнародна експертиза договору, – заявив директор департаменту. – До того ж, більше половини суми – заборгованість держбюджету».
Як відомо, в 2006 році Харків взяв за договором лізингу 90 тролейбусів і 10 трамваїв. У
зв´язку з порушенням графіків оплати фірма ПЛ «Лізинг» заявила про намір 7 лютого розпочати вивіз тролейбусів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *