ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині розроблено проект комплексної програми захисту прав чорнобильців

|

Cьогодні, 2 лютого, відбулася відеоконференція за участю першого заступника  Міністра соціальної політики України Василя Надраги з питань, пов’язаних із соціальними виплати особам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітям війни і особам, звільненим з військової служби. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
У відеоконференції взяли участь керівники соціального захисту населення облдержадміністрацій  4 областей України – Львівської , Харківської, Одеської та Дніпропетровської, а також представники громадськості, керівники Пенсійного Фонду України.
Василь Надрага озвучив останні рішення Уряду щодо посилення соціальної підтримки вищезазначених категорій громадян. Зокрема він  зазначив, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів, проведені перерахунки пенсій чорнобильцям та інвалідам війни. Середній розмір доплати становить 1467 грн., середній розмір пенсії – 3100 грн.
Також під час відеоконференції  обговорено  питання щодо виконання Меморандуму про співпрацю і взаєморозуміння, підписаного  між облдержадміністраціями та громадськими організаціями, враховуючи пропозиції, які висловлює громадськість.
Заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Оксана Яковець зазначила, що у Львівській області вже  підписаний такий Меморандум та з  метою зняття соціальної напруги у грудні 2011 року було проведено кілька засідань круглих столів за участю голови Львівської облдержадміністрації  Михайла Костюка та заступника голови облдержадміністрації Івана  Стефанишина.
За результатами цих засідань напрацьовано кілька відповідних доручень структурним підрозділам, зокрема  Головному управлінню соціального захисту населення, Головному управлінню охорони здоров’я та управлінню інфраструктури.
Оксана Яковець також поінформувала присутніх, що на сьогодні розроблено проект комплексної обласної програми, яка враховує пропозиції всіх громадських організацій, які захищають інтереси чорнобильців і який передбачає заходи в гуманітарній, соціальній, медичній, правовій та культурно-просвітницькій сферах.
Окремі заходи цієї Програми передбачають фінансування за рахунок коштів з обласного бюджету, зокрема на  пільгове забезпечення лікарськими засобами та зубопротезування передбачені кошти в розмірі 937,4 тис. грн. Крім цього, оптимізована мережа аптечних закладів, які будуть здійснювати відпуск ліків  категорії чорнобильцям на безоплатній основі. На даний час також проводиться робота з організації спеціального маршруту до медичних закладів м. Винники і у м. Львові по вул. Дністерській.
Під час відеоконференції також розглянуто питання виконання судових рішень. Рекомендовано органам виконавчої влади чітко виконувати вимоги чинного законодавства з урахуванням рішення Конституційного суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *