ОСТАННІ НОВИНИ

«Батьківщина», «Свобода» і «Фронт змін» підписали у Львові угоду про спільні дії

|

Сьогодні, першого лютого, голови львівських обласних організацій трьох політичних сил – голова ЛОПО ВО «Батьківщина» Роман Ілик, голова ЛОО ВО «Свобода» Ірина Сех та голова ЛОО ПП «Фронт змін» Степан Кубів підписали угоду про спільні дії об’єднаної опозиції на Львівщині.
Документ укладено на основі угоди про спільні дії об’єднаної опозиції України, яку 22 січня 2012 року в Києві підписали лідери політичних сил.
Роман Ілик, Ірина Сех і Степан Кубів, які підписали угоду, проголосили координацію дій трьох обласних організацій політичних партій у Львівській області для боротьби з антинародним режимом Януковича та його представниками на місцях і відновлення справжнього народовладдя.
«У кожного з нас є спільний політичний ворог – це режим, який уособлює Партія регіонів – її відверта антинародна, антисоціальна, антиукраїнська політика. Головна мета нашого спільного кроку – це організація справжнього протесту, такого протесту, який дасть можливість вивести велику кількість людей на вулиці, адже саме на вулиці розпочинається справжня боротьба. І справжніми пікетами, а не імітацією опозиційної боротьби по всій вертикалі ми будемо протистояти бандитській владі, яка панує на Україні. Боротьба має відбуватися не лише за круглими столами, на сесіях рад, а безпосередньо на вулиці серед людей, які хочуть бачити повалення цього режиму. Попереду жорстка опозиційна боротьба і це справжнє випробування для справжніх опозиціонерів. Опозиція сьогодні на фоні падіння всіх рейтингів режиму має реальний шанс взяти реванш І ми декларуємо цей намір, що ми візьмемо реванш і повалимо режим», – заявив Р.Ілик.
Угода «Про спільні дії об’єднаної опозиції на Львівщині» передбачає укладання відповідних угод між усіма районними і міськими партійними організаціями в Львівській області й узгодження спільних політичних принципів та підходів на всіх рівнях органів місцевого самоврядування.
«Єдиним опонентом для об’єднаної опозиції є чинна влада. Відтак ми відмовляємося від публічної взаємної критики і декларуємо принципи взаємоповаги і взаємного непоборювання між нашими політичними силами. Саме сьогоднішнє дійство це підтвердження і виправдання довіри наших людей до того, що ми робимо. Від сьогоднішньої угоди виграють передусім громадяни, їх якість життя. І ми повинні своїми діями повернути довіру до нас. Сьогодні не йдеться про існування окремих політиків, а йдеться про те, що ми єдині в діях і постановці досягнення мети. Ми повинні якісно змінити політику не тільки на Львівщині, а в Україні загалом. Маємо створити політику, орієнтовану на якість життя людини, на свободу. Ми сьогодні зібралися і підписали угоду, тобто провели заручини політичних сил, які сьогодні стартують, як єдиний опозиційний блок», – наголосив С.Кубів.
За словами І.Сех, наступним кроком учасників угоди буде проведення зборів за участі керівників районних організацій трьох політичних сил, керівників фракцій у місцевих радах та керівників місцевих рад, які належать до згаданих політичних сил.
Політичні сили, які підписали угоду, зобов’язуються узгоджувати позицію щодо діяльності обласної та районних державних адміністрацій у Львівській області і координуватимуть дії щодо забезпечення підготовки та проведення чесних виборів народних депутатів України, забезпечення їх правдивих результатів, недопущення фальсифікації голосування і спотворення волевиявлення громадян під час парламентських виборів у жовтні 2012 року.

Фото: Львівський прес-клуб

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *