ОСТАННІ НОВИНИ

Услід за сайтом МВС, хакери поклали й сайт Януковича

|

Офіційний сайт президента України Віктора Януковича піддався хакерській атаці. Про це «Коментарям» повідомило джерело в Адміністрації Президента

«Сайт, фактично, лежить», – констатувало джерело, відзначивши, що, найімовірніше, це стало наслідком призову в соціальних мережах атакувати сайти державних установ.

Джерело зазначило, що з вчорашньої ночі в Адміністрації Президента посилено працюють над усуненням наслідків хакерської атаки.

У той же час, складнощі з роботою сайту глави держави в повній мірі проявилися в середу, 1 лютого близько полудня. Спочатку перестала працювати база даних офіційних документів, видаючи помилку при спробі зайти в неї, а наразі вже періодично недоступна і головна сторінка сайту.

Як повідомляли «Коментарі», 31 січня МВС закрило файлообмінник ex.ua.

Приводом для закриття послужило порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 176 Кримінального кодексу (порушення авторського права і суміжних прав).

Через деякий час, після того як на сайті МВС була розміщена офіційна інформація про обставини цієї справи, виникли проблеми з доступом на цей інтернет-ресурс.

До теперішнього часу робота сайту МВС не відновлена. У зв´язку з цим, Міністерство внутрішніх справ рекомендувало журналістам та громадськості для отримання інформації про діяльність відомства користуватися його сторінкою в соціальній мережі Facebook.

Як повідомляють «Українські новини», у зв`язку з цим прес-секретар Януковича Дарина Чепак у своєму блозі на “Українській правді” написала звернення до тих, хто атакує сайт, звинувативши їх в перешкоджанні поширенню життєво важливої інформації.

“Суспільство довго боролося за вільний доступ до інформації від держорганів. Iнформацiї, що стосується життя громадян, і яка важлива для життєдіяльності країни. Журналісти долають небачені бюрократичні перепони для доступу до публічної інформації, який гарантований їм законом. І тепер, через атаки, руйнуються майданчики для розміщення цієї суспільно важливої інформації”, – обурюється вона.

Чепак додала, що атака триває ще з ночі і порадила незгодним обрати для своїх протестів інші майданчики.

Фото PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *