ОСТАННІ НОВИНИ

Готелі із захмарними цінами внесуть в «чорні списки»

|

Мінінфраструктури має намір скласти «чорний список» готелів, які надмірно завищують ціни на проживання гостей Євро-2012 та інших майбутніх масових заходів в Україні. Про це у вівторок, 31 січня під час прес-конференції заявив віце-прем´єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков.

На питання, як буде держава регулювати ціни на проживання для гостей Євро-2012, оскільки готелі у Львові, наприклад, підняли ціни в три рази, проживання в костелах також подорожчало, і замість звичних 15-50 євро може коштувати всі 100, Колесніков заявив: «Хочу тільки застерегти готельний бізнес, що через надмірне підвищення ціни можна «прогадати».

«Варто зазначити, що на Євро-2008 готелі в Відні (Австрія) підняли ціни на проживання в 4 рази. Це властиво власникам готелів, які понесли великі витрати в ході підготовки до Євро-2012. Вплинути на ціну може тільки цей ринок. Але варто також пам´ятати, що подібна спекулятивна модель поведінки погано спрацювала в ПАР (на ЧС-2011) і призвела до того, що майже 20% вболівальників відмовилися їхати.

«Всі 100% готелів побудовані за приватні кошти, і ми особливо пишаємося українськими бізнесменами. Завдання держави тепер – зайняти ці готелі: проводити світові форуми, підготувати умови для міжнародних виставок, зробити Схід України центром виставок. Наше завдання – допомогти бізнесу повернути інвестиції, але, як відомо, окупність в цьому бізнесі – 10-12 років», – заявив Колесніков.

«Ми будемо зустрічатися з власниками готелів в кожному з приймаючих міст. Країна звільнила готельєрів від податку на прибуток для того, щоб «люди могли сміливо вкладати і знати, що витрати будуть компенсовані. Не вийшло, недобросовісні у нас готельєри», – зазначив глава Мінінфраструктури.

«Єдиний механізм у держави – зараз провести моніторинг, потім буде Євробаскет-2015, буде маса подій. За підсумком – скласти «чорний список» і не рекомендувати західним агентствам працювати з цими готелями», – додав міністр.

Разом з тим Колесніков уточнив, що до середини травня Мінінфраструктури підрахує, скільки бізнес вклав в Євро-2012, а також зазначив, що на підготовку до Євро-2012 витрачено близько $780-800 млн., переважно – на два стадіони (НСК «Олімпійський» і «Арена-Львів»).

«Всі інші об´єкти за великим рахунком до Євро ніякого відношення не мають. Це інфраструктурні об´єкти, які Україна буде використовувати десятиліттями і говорити, що це – пряма інвестиція в Євро – не можна», – пояснив Колесніков.

Comments.UA

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *