ОСТАННІ НОВИНИ

Cпрощену систему оподаткування обрав понад мільйон підприємців

|

Спрощену систему оподаткування обрав понад мільйон підприємців, повідомив Голова ДПСУ Олександр Клименко у ході колегії податкової служби. Про це інформує прес-служба ДПС України.

За його словами, порівняно з минулим роком кількість фізичних осіб-підприємців залишилася стабільною, і навіть дещо зросла. Зокрема, у 2011 році в Україні нараховувалося близько 1 млн. представників малого бізнесу.

В останній день подання заяв про застосування спрощеної системи оподаткування до податкових інспекцій завітали 50 тис. платників.

«25 січня ми слідкували за ситуацією як в режимі онлайн-моніторингу, так і здійснювали виїзні контролі, спілкувалися із підприємцями. Аналіз цього масиву інформації дозволяє нам впевнено казати, що процес перереєстрації «спрощенців» завершено успішно», – сказав Голова ДПСУ.

Зокрема, майже 60% підприємців (643,6 тис. осіб) при реєстрації за новими правилами обрали другу категорію, яка передбачає ведення малого бізнесу з обсягом доходу до 1 млн. грн. на рік та дозволяє наймати до 10 працівників.

Перша група нараховує 256 тис. «спрощенців». Ці підприємці займатимуться роздрібним продажем товарів на ринках та побутовим обслуговуванням населення, і зароблятимуть на цьому до 150 тис. грн. щорічно.

Понад 189 тис. платників, які матимуть обсяг доходу не більше 3 млн. грн. та надаватимуть до 20 робочих місць, працюватимуть у третій групі.

На загальній системі оподаткування здійснюватимуть свою діяльність 1,3 млн. фізичних осіб-підприємців (в тому числі і деякі з тих, хто раніше користувався спрощеною системою оподаткування).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *