ОСТАННІ НОВИНИ

Google оголосила про закриття своїх проектів

|

Компанія Google оголосила про ще одне закриття низки своїх проектів – як відомих, так і не дуже. Припинять свою роботу такі проекти та сервіси, як Google Message Continuity, Google Sky Map, Needlebase, Picnik, Social Graph API та Urchin.

Google Message Continuity – це опція, що дозволяла бізнес-користувачам Gmail-пошти робити бекапи своїх листів для Microsoft Exchange. Не зважаючи на певну популярність сервісу, Google закриває його і рекомендує повний перехід на використання Google Apps.

Google Sky Map – проект було створено в рамках 20% робочого часу працівників, який прийнято використовувати в компанії на додаткові проекти.

Sky Map не буде закрито, натомість його зроблять відкритим, тому кожен зможе долучитися до роботи над ним. Needlebase – платформа з управління інформацією, яку було придбано в ITA Software минулого літа. Google інтегрує її у свої сервіси, тому як окремий проект вона не існуватиме. Picnik – онлайн-редактор зображень, який було придбано Google в 2010 році. Тепер, коли його функціонал став доступний на Google+, компанія закриває його.

Social Graph API – сервіс API що визначав звязки між людьми в інтернеті, виявився не таким популярним, як очікували в Google, тому у квітні його закриють. Urchin – ще одне придбання пошуковика за 2005 рік, яке було використане в сервісі Google Analytics. Ліцензія на використання Urchin іншими сервісами буде припинена у березні 2012 року. Зазначимо, у жовтні минулого року Google закрив кілька інших своїх проектів, серед яких Labs, Buzz, Code Search та інші.
ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *