ОСТАННІ НОВИНИ

У закон про вибори внесуть зміни?

|

Закон про вибори народних депутатів можуть змінити до виборів, запланованих на кінець жовтня 2012 року. Як передає кореспондент «Коментарів», про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Литвин в ході брифінгу. 

«Я не буду зарікатися про те, що не буде пропозицій щодо внесення змін до закону про вибори народних депутатів. Вони будуть вноситися і надходити в міру того, як буде розгортатися передвиборча кампанія», – зазначив Литвин. 

Разом з тим у спікера ВР є свої претензії до цього закону. 

«Я би вніс зміни щодо прохідного бар´єру. Бували такі випадки, коли кандидати (на мажоритарних округах. – ред.) набирали 12 тисяч голосів і ставали депутатами, а політична сила, яка набрала мільйони, віддає йому голоси, якщо не пройшла бар´єр, – в якості призу. За рахунок «призу» у нас (в Раді. – ред.) є близько 30 депутатів», – підкреслив Литвин. 

Як повідомляли «Коментарі», в 2011 році Верховна Рада прийняла в цілому закон «Про вибори народних депутатів». 

Законом передбачено, що вибори будуть проводитися за змішаною системою – 225 депутатів обираються в загальнодержавному багатомандатному окрузі за виборчими списками від політичних партій, а 225 – за мажоритарною системою. 

Вибори пройдуть з прохідним бар´єром в 5% (раніше було 3%) та без участі блоків.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *