ОСТАННІ НОВИНИ

Для продовження терміну дії посвідок багатодітних сімей, слід звертатися у відділи соціальної роботи

|

З 1 січня 2012 року  набрала чинності норма передбачена частиною 11 статті 1 Закону України «Про охорону дитинства», згідно з якою до складу багатодітної сім’ї входять діти, які навчаються за денною формою навчання  у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, – до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років. Відтак, ця норма продовжить термін дії посвідок батьків та дітей з багатодітних родин тим сім’ям, які мають троє дітей, старшому з яких вже виповнилося 18 років. А це своєю чергою продовжить термін одержання цією сім’єю усіх передбачених законодавством пільг. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«З одного боку держава дала змогу багатодітним сім’я отримувати пільги навіть, якщо в них є діти старше 18 років, які навчаються на денній формі навчання. А з іншого – немає передбачено підстави для продовження терміну дії посвідок багатодітних сімей, які власне дають право на пільгу. Тобто, що саме має стати для нас, як органів місцевої влади, підставою для продовження дії посвідки, адже студенти двічі на рік складають сесію, вони її можуть або успішно здати, або не здати і не продовжувати навчання. Тому ми після нарад і обговорень прийняли на своєму рівні рішення – для продовження дії посвідчень  багатодітним сім’ям треба принести довідку з навчального закладу, де вчиться дитина, яка досягла 18 років і в цій довідці обов’язково має бути вказана форма навчання дитини», – наголосила начальник управління молоді, сім’ї та спорту Наталка Федорович.

Для продовження терміну дії наявних посвідчень багатодітних родин або вироблення посвідчення батьків та дитини багатодітних сімей, слід звернутися до районних відділів соціальної роботи Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Для продовження терміну дії наявних посвідчень багатодітних родин  потрібно донести такі документи: копію 1, 2, 10, 11 сторінок паспорта дитини, яка навчається; довідку з навчального закладу дитини про навчання за денною формою.

Також нагадаємо, які документи потрібні для  вироблення посвідчення батьків та дитини багатодітних сімей тим з них, хто ще не скористався такою можливістю. У відділ соціальної роботи свого району слід звернутися з копією  1, 2, 10, 11 сторінок паспорта матері; копією  1, 2, 10, 11 сторінок паспорта  батька; фотокартками (батьків та дітей) розміром 30*40 міліметрів; копіями свідоцтв про народження  дітей;  довідкою з ЛКП  про склад сім’ї; копією  1, 2, 10, 11 сторінок паспорта дитини, яка навчається; довідкою з навчального закладу дитини про навчання за денною формою; довідкою про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення структурним підрозділом не видавалися (у разі реєстрації батьків за різним місцем проживання).

Наступним кроком багатодітних сімей для одержання належних їм пільг є звернення у відділ соціального захисту свого району (сектор персоніфікованого обліку) для внесення інформації до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (ЄДАРП), про продовження терміну дії посвідчень  з метою надання пільг. Для цього  потрібно з собою принести такі документи: довідку з ЛКП  про склад сім’ї, копію посвідчення батьків багатодітної (щойно видане або з продовженим терміном дії, що підтверджує право на пільгу), з собою мати оригінал посвідчення, копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера. Також при поданні цих документів слід буде пред’явити паспорт та надати інформацію про характеристику житла та послуги, щодо отримання яких є право на пільги.

Відтак районні відділи соціального захисту видають довідку про включення багатодітної родини до ЄДАРП, з якою батьки звертаються до відповідних комунальних підприємств із заявою про відшкодування вартості  послуг.

До слова, у 2010-2011 роках було видано 2938 посвідчень батьків багатодітних сімей та 5728 посвідчень дітей з багатодітних родин.

Довідка

Контактна інформація районних відділів соціальної роботи:

 

Галицький відділ соціальної роботи

вул. Ф. Ліста, 1, каб. 56,  тел. 254-60-62

 

Залізничний відділ соціальної роботи

вул. Виговського, 34, каб. 426, тел. 295-72-93

 

Личаківський відділ соціальної роботи

вул. К. Левицького, 67, каб. 417, тел. 254- 62-62.

 

Сихівський відділ соціальної роботи

пр. Червоної Калини,  66, каб. 213, тел. 254-64-56

 

Шевченківський  відділ соціальної роботи

вул. Липинського, 11, каб. 418, тел. 252-98-06

 

Франківський  відділ соціальної роботи

вул. Г. Чупринки,85, каб. 422, тел. 235-22-26

 

Контактні телефони районних відділів соціального захисту:

 

Галицький відділ соціального захисту            261 58 72

Залізничний відділ соціального захисту         295 82 10

Личаківський відділ соціального захисту       235 69 80

Сихівський відділ соціального захисту           254 64 86

Франківський відділ соціального захисту       238 23 04

Шевченківський відділ соціального захисту  231 80 44

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *