ОСТАННІ НОВИНИ

Інтерпол слідкуватиме за порядком на Євро-2012

|
 

На зустрічі в штаб-квартирі Європейського футбольного союзу президент УЄФА Мішель Платіні й генеральний секретар Інтерполу Рональд Ноубл окреслили сфери співпраці двох організацій у напрямку боротьби зі злочинами у футболі, включаючи договірні матчі й прояви насилля на стадіонах.
Мішель Платіні й Роналд Ноубл домовилися попрацювати над меморандумом, який буде підписаний у найближчому майбутньому. Він іще більше зміцнить робочі стосунки й поліпшить обмін інформацією між двома організаціями, повідомляє uefa.com. 
«У період мого другого президентського терміну боротьба з практикою договірних матчів залишиться одним із пріоритетів діяльності УЄФА, – пояснив Мішель Платіні. – Угода про укладення меморандуму про розуміння і робота з мережею Інтерпол за підтримки нашої системи з виявлення шахрайства у сфері букмекерства дозволяють все тугіше затягувати кільце навколо осіб, залучених в подібні махінації». 
Ноубл зі свого боку підкреслив готовність міжнародної організації кримінальної поліції допомогти у викорінюванні всіх форм кримінальної діяльності у футболі, й зокрема договірних матчів. 
«Цілком очевидно, що договірні матчі – проблема світового масштабу, – заявив він. – У Інтерполу є все необхідне, щоб ефективно допомагати УЄФА, ФІФА і всім футбольним професіоналам у боротьбі з цією проблемою на світовому рівні. Разом із тим дуже важливо не випускати з поля зору й інші види злочинів, які можуть впливати на спорт». 
«Після зустрічі з президентом УЄФА Мішелем Платіні я впевнено можу сказати, що співпраця УЄФА і Інтерполу в боротьбі з договірними матчами стане ще тіснішою», – додав Рональд Ноубл. 
Ще до звітної зустрічі існувала домовленість, що Інтерпол надасть УЄФА допомогу напередодні та під час фінальної стадії Євро-2012. Інтерпол надасть групи підтримки на великих спортивних заходах (IMEST) двом країнам-господаркам чемпіонату Європи – Україні та Польщі. В результаті буде налагоджено взаємодію у боротьбі з усіма видами злочинів із метою захисту футболу, а також гравців, рефері та вболівальників. 
У рамках цієї програми групи підтримки в Україні та Польщі будуть взаємодіяти з усіма 190 державами, що входять до складу Інтерполу. В режимі реального часу всіма сторонами буде вестися обмін оперативною інформацією, включаючи відбитки пальців, повідомлення про розшукуваних злочинців, а також дані про вкрадені і втрачені документи, про вкрадені транспортні засоби.

 

Інформаційний центр “Україна-2012”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *