ОСТАННІ НОВИНИ

Старий Новий рік у Львові можна відсвяткувати з «Рок-Колядою»

|

13 та 14 січня у Львові вже четвертий рік поспіль відбудеться фестиваль «Рок-Коляда», де відомі українські гурти (які грають в різноманітних стилях – від фолку та року до ска і панку) виконають, окрім власних творів, колядки та щедрівки у авторській обробці. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Вперше фестиваль «Рок-Коляда» відбувся у Львові у 2009 році. З того часу щороку під час Різдвяних святкувань можна було весело поколядувати з  гуртами з різних куточків України.

«Рок під час «Рок-Коляди» – це не стільки стиль музики, скільки настрій, з яким виступатимуть музиканти, і який передаватимуть присутнім», – зазначив організатор фестивалю Святослав Роман.

Цьогоріч фестиваль вирішив розширити часові кордони, саме тому триватиме він два дні. За цей час виступить вдвічі більше гуртів – 8. У перший день фестивалю виступлять: івано-франківське рок-вар’яте «КораЛЛі»; відомий львівський гурт «Ґорґішелі»; київська команда «Фолькнери»; молодий гурт «Cherry band», який вдало експериментує із звуками бандури. А на другий день – фольк-рок оркестр «Тарасова ніч» (Львів); «формація хлопства ліхого» гурт «Йорий Клоц» (Львів); один з найоригінальніших українських гуртів «Zapaska» (Кам’янець-Подільський) та етно-рок машина «ДримбаДаДзиґа» (Київ).

Окрім виступів та колядувань, більшість гуртів приготували невеличкі вертепи та театралізовані дійства. «Минулого року ми навіть не думали, що будемо виступати. Але тепер вирішили влаштувати справжній сюрприз для відвідувачів, показавши справжній вертеп», – розповіла учасниця гурту «Cherry band» Настя Войтюк.

Місце проведення фестивалю – клуб «Хмільний дім Роберта Домса» (вул. Клепарівська, 18). Початок концертів о 19:00 год.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *