ОСТАННІ НОВИНИ

Парламент не захотів легалізувати самогон

|

Верховна Рада відмовилася дозволити самогоноваріння без мети збуту. За відповідний проект закону № 9034 у першому читанні проголосувало 35 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляють “Українські новини”.

Рада відмовилася виключити з Кодексу про адміністративні правопорушення статтю 176, яка передбачає покарання за виготовлення або зберігання без мети збуту самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього виробництва, виготовлення або зберігання апаратів для їх виробництва у вигляді штрафу в розмірі 3-10 неоподатковуваних мінімумів доходів ( 51-170 гривень).

Автор законопроекту – депутат Ради від фракції Партії регіонів Олег Надоша мотивував ініціативу тим, що питання про заборону чи дозвіл самогоноваріння обговорюється багато років, але практика показує, що будь-які заборони такої діяльності є марними.

На його думку, держава не повинна обмежувати право людини виробляти з продуктів своєї праці алкогольні напої виключно для свого вжитку, бо вона може користуватися плодами своєї праці для задоволення власних потреб.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *