ОСТАННІ НОВИНИ

Кучма може піти в депутати

Львівський портал

|

Другий президент України Леонід Кучма заявив, що він не виключає свого повернення в політику. Про це він розповів в інтерв´ю тижневику «Weekly.ua».

«Мені навіть показували результати опитувань ймовірності мого проходження в парламент за деякими мажоритарними округами. І знаєте, дуже непогані. Тому відповім так, як велить народна мудрість: «не зарікайся». Або як кажуть дипломати: «ніколи не говори ніколи», – заявив Кучма.

Екс-президент впевнений, що повернення до мажоритарної системи є багато в чому виправданим, оскільки серед виборців було дуже багато нарікань, що народні депутати втратили з ними будь-який зв´язок.

При цьому Кучма вважає, що перехід на пропорційну систему виборів з відкритими списками для України все одно неминучий: «Ми повинні рухатися до європейських стандартів, коли депутат представляє і партію, і округ, коли він близький до виборців і відповідальний за свої обіцянки. Можливо, в 2004 році, перейшовши на пропорційну систему, ми кілька випереджали час, а головне, нашу готовність до неї. Вийшло так, що самі партії, яких у нас близько 150, м´яко кажучи, підвели або навіть скомпрометували цю систему».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *