ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий розвів німців на трамвай для Сихова

Львівський портал

|

Уряд Німеччини і Європейський банк реконструкції та розвитку фінансово долучаться до будівництва трамвайної лінії на Сихів, інформує прес-служба Львівської міськради.

Як розповів провідний банкір департаменту муніципально-екологічної інфраструктури ЄБРР, відповідальний за проекти у Львові Денис Гайовий, співпраця зі Львовом по проектах реконструкції доріг та модернізації інфраструктури є передумовою до співпраці у ще одному проекті   – прокладання трамвайної колії на Сихів. Окрім позики від ЄБРР та коштів міського бюджету, проект матиме і грантову підтримку від уряду Німеччини.

«Міністерство екології та навколишнього середовища Німеччини долучається до фінансування цього проекту. З боку міського  бюджету фінансування складає 6 млн євро, кредит ЄБРР –6 млн євро і внесок міністерства Німеччини – 4 млн євро грантових коштів», – розповів представник Міністерства екології та навколишнього середовища Німеччини Юрген Кейнхорст.

«Кошти від німецьких колег – грантові, тобто їх не треба буде повертати», – пояснив Денис Гайовий.

Планується, що перша стадія проекту розпочнеться у місті наступного року, ще до чемпіонату Євро-2012.

«Ми радо підтримуємо проекти, які будуть спрямовані на модернізацію транспортної структури у місті. Ми підтримуємо ініціативу Львова відновлювати  громадський транспорт. Тому ми фінансуємо будівництво трамвайної лінії № 4 і також підтримуємо розвиток велосипедного руху у місті», – наголосив  Юрген Кейнхорст.

Нагадаємо, у місті заплановано продовжити лінію трамвайного маршруту №4 на Сихів, до «Санта-Барбари».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *