ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники та бізнесмени обговорили нову редакцію Митного кодексу

Львівський портал

|

У Львові за ініціативи міжнародної компанії  «ПрайсвотерхаусКуперс» (PwC) відбулась практична конференція на тему «2012 Нова редакція Митного кодексу». Участь у ній взяли експерти PwC-Україна, Європейської бізнес асоціації, представники Львівської митниці та представники найбільших імпортерів та експортерів Львівщини. Про це повідомляє прес-служба Львівської митниці.

Учасники обговорили питання оновлення процедури декларування та митного оформлення; уповноважених економічних операторів; особливості окремих митних режимів; механізмів митного пост-аудиту тощо.

Загалом учасники відзначили позитив нової редакції Митного кодексу України. Зокрема Кодекс зібрав в собі положення, які раніше містилися в різних законах та підзаконних актах. Відтепер Митний кодекс міститиме повну інформацію, яка потрібна підприємцю про будь-яку імпортно-експортну операцію. Він побудований за принципом «максимальної прямої дії» і передбачає прийняття мінімальної кількості постанов Кабміну та наказів міністерств. Суттєвим нововведенням є декриміналізація товарної контрабанди, використання електронного декларування всіма охочими підприємцями без будь-яких обмежень та у всіх митних режимах. Українські підприємці, які тривалий час працюють на ринку, не мають заборгованостей, не допускають суттєвих правопорушень, мають кваліфікований персонал, зможуть отримати статус уповноваженого оператора економічної діяльності.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *