ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра українці писатимуть диктант національної єдності

Львівський портал

|

9 листопада, в День української писемності та мови на Українському радіо відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності. Про це повідомили в Національній радіокомпанії України (НРКУ).

Це акція, яку НРКУ розпочала ще в 2000 році. З тих пір щороку 9 листопада українці можуть брати участь у написанні радіодиктанту і з´ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово.

Щороку Національна радіокомпанія отримує понад 10 тисяч листів з радіодиктантом.

Як повідомили в НРКУ, кількість учасників диктанту національної єдності постійно зростає, а географія – розширюється.

Цього року на Українське радіо завітають, зокрема, народні депутати – Ірина Геращенко, Ольга Герасим´юк, Олександр Голуб; уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко, президент аналітичного центру «Академія» Олександра Кужель; співаки – Жанна Боднарук, Антоніна Матвієнко, Анжеліка Рудницька, лідер гурту «Мандри» Фома (Сергій Фоменко – ред.); народний артист України Богдан Бенюк та інші.

Диктант розпочнеться о 13.30. Проведе його доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Традиційно диктант буде складатися з 100-120 слів. Ті, хто напише його без помилок, будуть відзначені призами. Це: грошові премії, книги, компакт-диски з унікальними записами Українського радіо. Важлива умова – будуть перевірятися лише диктанти, послані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті.

Нагадаємо, минулого року диктант писав міністр освіти і науки Дмитро Табачник. Сам Табачник назвав диктант досить легким, при цьому журналісти побачили в його роботі як мінімум одну помилку.

«УНН»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *