ОСТАННІ НОВИНИ

Гелікоптер Януковича засекретили від медіа

Львівський портал

|

Державне управління справами відмовилося надати обґрунтування оренди вертольоту для Віктора Януковича без проведення тендеру. Про це ідеться у відповіді “Українській правді” за підписом керівника Державного управління справами Андрія Кравця.

Як відомо, вертоліт Agusta 139 для Януковича без проведення тендеру був орендований у фірми “Центравіа”, а обгрунтування закупівлі в одного учасника містилося в листі ДУС від 30.12.2010 № 01-11-3369.

Свою відмову надати цей лист Кравець аргументував тим, що “інформація належить до категорії інформації з обмеженим доступом”.

“Запитуваний Вами документ містить відомості стосовно організації та забезпечення повітряних перевезень осіб, щодо яких здійснюється державна охорона, і безпеки польотів”, – ідеться в листі Кравця.

Як відомо, вертоліт для потреб Януковича орендували у фірми “Центравіа”, яка створена компанією “Blythe Associates” з офшорної зони Британські Віргінські острови.

Донедавна ця компанія “Blythe Associates” була засновником у австрійській фірмі, яка виступає номінальним власником резиденції “Межигір`я”, де проживає президент Янукович.

Відповідно, це породило підозри, що Янукович поклав обслуговування приватного вертольота на державний бюджет України через оформлення його оренди для власних потреб.

Пізніше у фірми Центравіа, окрім вертольоту Agusta 139, був орендований літак “Фалькон 900” також для перевезень Януковича.

 

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *