ОСТАННІ НОВИНИ

Україну захищатимуть пацифісти та «немодні діди» – опитування

Львівський портал

|

У випадку зовнішньої агресії Україну будуть захищати пацифісти, які не служили в армії та не вважають військових освіченими людьми. Керувати українською армією будуть «немодні діди». Такий висновок можна зробити за результатами опитування стосовно ставлення молоді Львівщини до Збройних сил України та строкової служби, яке провели нещодавно активісти Львівської обласної організації ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив»

Як інформує прес-служба ЛОО ВМГО «ФРІ», за результатами опитування, яке проводилось в чотирьох вікових групах (18-25 років, 26-30 років, 30-35 років та старше 35-ти) більше, як половину молодих респондентів (53%) практично не цікавлять політичні події в Україні. Лише 9% опитаної молоді вважає Україну захищеною державою від політичної та територіальної агресії інших країн. Близько 80% респондентів виступають за професійну армію, з них близько половини (43%) вважають, що теперішня чисельність військ (близько 200 тисяч) цілком достатня для забезпеченості обороноздатності країни. При чому, майже чверть опитаних вважає, що чисельність ЗСУ необхідно або зменшити, або збільшити.

З усіх опитаних, лише 23% проходили дійсну військову службу, з них добровільно пішли служити – 13,4%. Десять відсотків респондентів визнали, що відкупились від армії.

«Дідівщина» в рядах ЗСУ та «не модність» військової служби – основна причина чому молодь не бажає йти до армії Таку думку висловили, відповідно 32% і 26%. Фізична та психологічна неготовність молоді служити в армії – також складає досить вагому частку серед опитаних – 18%. Матеріальний чинник «мало платять», натомість, менш вагомий – 11%.

29% молоді Львівщини, за результатами дослідження ФРІ,  готові взяти активну участь в акціях громадянської непокори. За жодних обставин не вийдуть на вулиці – 14% опитаних, більшість респондентів (57%) не визначилась із своїм вибором.  

На жаль, люди у військовій формі викликають повагу лише у 42% респондентів, більшості – все одно.

Високим освітній рівень військовослужбовців визнали лише 4% опитуваних, тоді, як більшість вважає представників ЗСУ середньо- та малоосвіченими людьми, відповідно 57 та 39%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *