ОСТАННІ НОВИНИ

До святкування 20-річчя Незалежності України в Інтернеті стартувала флешмоб-акція

Львівський портал

|

В соціальній мережі стартувала флешмоб-акція, присвячена відзначенню 20-ї річниці Незалежності України. Молоді люди з різних куточків України вирішили об’єднатися в інтернет-просторі, щоб 8 вересня вийти на вулиці своїх міст та «Обійняти Україну». Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Флешмоб-акція «Обійми Україну» проходить в два етапи. Перший з них вже розпочався. Він проходить он-лайн в мережі «ВКонтакте», для цього була створена відповідна група для об’єднання однодумців, де кожен може підписатися під листівкою «Я Люблю Україну» і відправити її своїм друзям, а також завантажити в альбоми групи фотографії живописних краєвидів нашої держави чи улюблених місць своєї «Маленької Батьківщини», або просто своє фото з табличкою «Я люблю Україну» посеред майдану певного населеного пункту.

Кульмінацією інтернет-етапу стане публічна флешмоб-акція 8 вересня в 16:00 год. на вулицях Львова та Маріуполя, а також інших міст, які приєднаються до організаторів.

«Флешмоб-акція полягає в тому, що молоді люди, вийдуть на вулиці міст одягненими в сині і жовті футболки, на яких будуть написані назви обласних центрів та інших важливих в економічному чи культурному плані міст (всього 50), утворять «живі» літери «UA», інші учасники утворять навколо них коло, яке символізуватиме згуртованість. У певний момент всі почнуть обійматися, поступово залучаючи в загальні обійми все більше людей – що і стане символічним об`єднанням різних міст, регіонів, а, відповідно, і людей через обійми, – зазначили організатори заходу.

Також відбудеться святкова хода містом, під час якої розповсюджуватимуть листівки-календарики, буде організований фейс-арт, де кожен зможе намалювати державні символи і залишити свої побажання іншим містам на мапі України!

Мета флешмобу – звернути увагу молоді та громадян усієї Україні на питання єдності нашої країни.

«Якщо нам подобається людина, ми любимо друга, товариша, матір і батька, то що ми робимо? Ми обіймаємося! Тож покажімо владі, країні, друзям, самим собі, що ми єдині, і що ми любимо Україну», – розповіли організатори флешмобу.

Як зазначають організатори флешмобу, акціє є аполітичною, і має на меті об’єднання громадян в любові до України.

Флешмоб-акція організована Лігою політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» (Маріуполь) спільно з Молодіжною громадською організацією «Мозаїка» (Львів) та Всеукраїнською молодіжної громадської організації «Фундація Регіональних Ініціатив» в межах програми «Майстерня громадської активності» за підтримки Колегіуму ім. Теодора Гойсса, Донецької громадської організації «Альянс», Української мережі освіти дорослих та розвитку інновацій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *