ОСТАННІ НОВИНИ

Як правильно подати заявку для отримання дозволу на проведення масових заходів

Львівський портал

|

Як розповіла начальник відділу адміністративних послуг адміністративно-господарського управління ЛМР Леоніда Кулинич, для отримання дозволу на проведення масових заходів у місті слід звернутися у Центр обслуговування мешканців. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Спершу, необхідно звернутися у центр обслуговування мешканців, де нададуть бланк заяви для фізичної чи юридичної особи.  Для проведення пікетів не має потреби просити дозволу у міського голови Львова, оскільки це передбачено Конституцією України. У такому разі, заявник у формі заяви повідомляє про проведення пікету. У випадку перекриття вулиць, заявник зобов’язаний зазначити у зверненні про те, що він ознайомлений зі ст. 279 Кримінального Кодексу України про адміністративну та кримінальну відповідальність за блокування транспортних комунікацій та письмово зазначити, що не має наміру блокувати роботу транспорту», – зазначила Леоніда Кулинич.

Якщо заявник має намір повідомити про проведення масового заходу, то необхідно заповнити заяву із зверненням до міського голови Львова А. Садового на отримання дозволу щодо проведення масового заходу.  

Центр обслуговування мешканців – пл. Ринок, 1, тел.: 295-57-95. Центр працює у понеділок – четвер з 8:00 год. – до 18:45 год, а у п’ятницю – з 8:00 год. до 17:45 год.

 

Довідка

 

Для проведення масових заходів державного значення відповідні виконавчі органи міської ради готують проект розпорядження міського голови.

Для проведення масових заходів місцевого значення їх організатори подають письмове повідомлення на ім’я міського голови через відділ «Центр обслуговування мешканців» адміністративно-господарського управління. У повідомленні зазначається мета, форма, місце проведення заходу, маршрут проходження, час його початку та закінчення, передбачувана кількість учасників, прізвище, ім’я, по батькові організаторів, місце їх проживання, номер контактного телефону, дата подачі повідомлення, необхідність (чи відсутність такої) використання звукопідсилюючої апаратури та відповідальні за дотримання громадського порядку.

До проведення масових заходів Правила зобов’язують організаторів укладати угоду з комунальними підприємствами відповідної районної адміністрації м. Львова щодо забезпечення прибирання місця його проведення та вивезення сміття, забезпечення допоміжними засобами (збірно-розбірні подіуми, настили тощо) для збереження зелених насаджень (у тому числі газонів, квітників) від витоптування та пошкодження (крім малолюдних, короткочасних масових заходів, проведення яких гарантує Конституція України та інші чинні нормативно-правові документи, вказані у додатку № 4.

Організатори заходів відповідають за дотримання учасниками масових заходів цих Правил, збереження зелених насаджень, приміщень, споруд, будівель, устаткування, меблів, інвентарю та іншого майна у місцях проведення масових заходів.

За організацію підготовки до проведення масових заходів відповідає заявлений представник організатора, його присутність на місці проведення заходів є обов’язковою під час підготовки та їх проведення.

Представники організатора масових заходів повинні мати відповідні посвідчення, завірені печаткою.

Масові заходи необхідно завершувати до 22.00 год.

На місцях проведення масових заходів забороняється самочинне встановлення малих архітектурних форм (кіосків, лотків, навісів, палаток та засобів зовнішньої реклами – рекламних тумб, будь-яких стендів, щитів, панно, екранів, наклейок тощо).

Контроль за дотриманням організаторами та учасниками загальноміських заходів вимог цих Правил здійснюють визначені виконавчі органи Львівської міської ради (департаменти, управління, районні адміністрації згідно з повноваженнями).

У випадку якщо масові заходи проводяться на площі Ринок за ініціативи, організатором чи співорганізатором яких є Львівська міська рада, її виконавчі органи, міський голова, можливе підключення апаратури та іншого обладнання до мереж електро-, водопостачання, водовідведення адміністративного будинку міської ради та безоплатне використання енергоносіїв. Підключення проводиться на підставі розпорядження міського голови або резолюції одного із заступників міського голови чи керуючого справами виконавчого комітету.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *