ОСТАННІ НОВИНИ

Хто потрапить у наступний парламент - опитування

Львівський портал

|

У ВР наступного скликання потраплять шість партій. Місце Народної партії Литвина займе "Свобода" Тягнибока. У Верховну Раду проходять Партія регіонів, партії "Батьківщина", "Фронт змін", "Сильна Україна", Комуністична партія і Всеукраїнське об`єднання "Свобода". Про це свідчать результати опитування, проведеного центром соціальних і політичних досліджень "Соціс".

Респондентів попросили відповісти, за яку політичну силу вони б проголосували, якби парламентські вибори відбулися найближчим часом. При цьому 16,2% опитаних проголосували б за ПР, 11,9% – "Батьківщину", 6,9% – "Фронт змін", 5% – "Сильну Україну", 3,4% – КПУ, 3,3% – "Свободу".

Крім цього, 2,8% респондентів підтримали б партію "УДАР (Український демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка", по 0,6% – Блок "Наша Україна" у разі його створення й Народну партію.

Також 1,9% опитаних відповіли, що підтримають іншу партію або блок, 16,8% – не підтримали б жодну з партій, 13,6% – не брали б участі у виборах, 17,1% – утруднилися або відмовилися відповісти на запитання й не знають, за кого б голосували.

При цьому, відповідно до опитування готових взяти участь у виборах респондентів, у парламент проходять 7 політичних сил: ПР (23,3%), "Батьківщина" (17,2%), "Фронт змін"(10%), "Сильна Україна" (7,2%), КПУ (4,9%), "Свобода" (4,8%) і "УДАР" (4 %). Також 24,3% опитаних не підтримали б жодну з партій.

Опитування проводилося 5-16 травня, у його рамках соціологи опитали 2 004 респондентів віком від 18 років. Статистичну похибку не зазначено.

Нагадаємо, відповідно до опитування, проведеного на початку квітня Київським міжнародним інститутом соціології, у Раду проходили ПР (13,9%), БЮТ (10,6%), "Фронт змін" (7,1%), КПУ (3,2%) і "УДАР (3,1%).

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *