ОСТАННІ НОВИНИ

Звернення облради щодо Дем`янюка ледь не викликало міжнародний скандал

Львівський портал

|

Депутати обласної ради вирішили відправити на доопрацювання текст звернення до вищого керівництва держави щодо суду над Іваном Дем`янюком. Підставою для цього стали фрагменти документа, які, як зазначив депутат Юрій Підлісний, могли б спровокувати міжнародний скандал.

Зокрема, йдеться про фрагмент тексту: “Депутати Львівської облради вважають справу Івана Дем`янюка міжнародною змовою німецьких нацистів, московських шовіністів та міжнародних сіоністів з метою дискредитації українців в очах світової громадськості, перекладення вини за власні злочини на Україну, що найбільше потерпіла під час Другої світової війни”.

Також депутати вважають за недоречне згадування в тексті канцлера Німеччини та керівника уряду Іспанії.

Відтак депутати вирішили внести правки до тексту звернення і за нього проголосують наприкінці сьогоднішнього засідання.

Загалом же у зверненні депутати просять українську владу вжити невідкладних заходів для правового захисту І.Дем`янюка і його звільнення. Депутати зазначають, що німецький суд не зміг довести провину Дем`янюка у знищенні 29 тисяч євреїв, а відтак засудження його до позбавлення волі є суто політичним рішенням, спрямованим на те, щоби перекласти частину провини за злочини нацистів на представників інших націй.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *