ОСТАННІ НОВИНИ

Велосипедисти вимагають у влади перейти від слів до діла

Львівський портал

|

Велоспільнота "За чистий Львів", велосипедні та громадські організації м. Львова ухвалили резолюцію щодо ситуації, що склалася з впровадженням велоінфраструктури  в м. Львові. Ухвалений документ скеровано міському голові Львова Андрію Садовому, інформують активісти велоруху у Львові.

Велосипедисти занепокоєні невиконанням вимог ухвали №3552 від 03.06.2010р. А саме, відсутністю велодоріжок на вулицях, що реконструюються протягом поточного року, навіть не зважаючи на важливу функцію магістральних сполучників, яку вони виконують  у міській веломережі та запевнення міського голови Львова. У Львові на даний час немає жодної велосипедної доріжки. Такі дії свідчать про ігнорування законодавства та небажання чиновників реалізувати велоінфраструктуру.

Зокрема:

– вулиця Городоцька та Липинського: на нещодавно реконструйованих ділянках цих вулиць на проїздній частині відсутні велодоріжки, хоча це було передбачено схемою веломережі та попередньо анонсувалося в пресі;

– вулиця Зелена: згідно з інформацією від УКБ ЛМР проект реконструкції вулиці розробляється без врахування велодоріжок, незважаючи на те, що ця вулиця є головною та єдиною веломагістраллю у південно-східному напрямку (район Сихів), альтернативних доріг немає та передбачена у схемі веломережі, анонсованій владою;        

– вул. Куліша, Чорновола: реконструкція даних вулиць планується без врахування велодоріжок, незважаючи на те, що це єдиний магістральний велосипедний сполучник північного району м. Львова з центром і повинен проектуватися за принципом неперервності та мінімального видовження траси на всій її ділянці. При цьому норми ДБН дозволяють прокласти по одній односторонній велодоріжці (вул. Куліша – до центру; пр. Чорновола – від центру).

– вул. Антоновича, Героїв УПА: не заплановано облаштування велодоріжок під час реконструкції цих вулиць, незважаючи на те, що вони забезпечують один із найбільших потоків велосипедистів у місті і тому необхідне покращення безпеки їх пересування. Це єдиний магістральний сполучник південно-західного району м. Львова з центром, Привокзальною дільницею в секторі між вул. Городоцькою і Кн. Ольги, який забезпечує неперервність магістральної велосипедної траси від вул. Кульпарківської, цілісність веломережі Львова. При цьому норми ДБН дозволяють прокласти по одній односторонній велодоріжці (вул. Антоновича – до центру; вул.  Героїв УПА – від центру) при реконструкції проїзної частини з тротуарами від вул. Кульпарківської до вул.Залізняка.

Зважаючи на вищенаведене, вимагаємо від Львівського міського голови і виконавчого комітету ЛМР:

 1) Вулиця Городоцька:
– до 30 серпня 2011 року забезпечити облаштування  велодоріжок на тротуарах реконструйованої ділянки (від Ряшівської до Виговського).
2) Вулиця Липинського:
– до 30 серпня 2011 року забезпечити облаштування  велодоріжок на тротуарах реконструйованої ділянки (від вул. Промислової до вул. Варшавської).
3) Вулиця Зелена:
– включити велодоріжки в проект реконструкції вул. Зеленої (від межі міста до вул. Пасічної).
4)    Вул. Куліша, Чорновола:
– включити односторонню велодоріжку в проект реконструкції в напрямку до центру по вул. Куліша, як перший етап реалізації веломагістралі по вул. Куліша – Чорновола.

 5) Вул. Антоновича, Героїв УПА:
– включити односторонні велодоріжки в проект реконструкції вул. Антоновича та вул. Героїв УПА на ділянці від вул. Кульпарківська до вул. Залізняка (відповідно до і від центру).
6) Для недопущення вище наведених ситуацій в подальшому, вимагаємо включення представників велоорганізацій Львова в розробку проектів по реконструкції та будівництва вулиць на ранніх стадіях проектування.
У разі невиконання вимог ухвали № 3552 від 03.06.2010р. та ігнорування потреб велосипедистів залишаємо за собою право проведення масштабних акцій протесту та інших законних форм відстоювання своїх прав. 
Резолюцію ухвалили організації:
«Львівський вело клуб»
Клуб вело туристів друзів природи «Рух»
ЛОО ВГО «Громадянська позиція»
Асоціація велосипедистів Львова
ДЦ ТСЕ Сихівського району м. Львова
Турклуб «Волоцюга» м. Львів Сихівського району
Громадський рух «Відсіч»
ЛМГО «Центр Громадська Ініціатива»
ГО КВТ "Колесо вітрів"
Львівобласна федерація туризму
ТАВУ центр "Скеля"
Львівська міська спілка захисту прав громадян
"Велобайк"
ЛОО СУМ в Україні
ЛММГО Студентський Рух "Студент за студента"
Карпатський Туристичний Клуб

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *