ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали “п`яний” автобус

Львівський портал

|

Нетверезого водія за кермом пасажирського автобуса затримали вчора працівники ДАІ на перехресті вулиць Кульпарківська-Городоцька у Львові, повідомляє прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

Міліціонери зауважили, що рух автобуса був доволі хаотичним, відтак зупинили його. Різкий запах алкоголю та нечітка розмова водія, 53-річного місцевого жителя, свідчили про те, що він перебував за кермом автобуса у стані алкогольного сп’яніння.

Як було з’ясовано, автобус їхав поза маршрутом, а тому пасажирів у салоні транспортного засобу не було. Сам водій автобуса не зміг пояснити, звідки і куди прямував. Після медосвідчення, яке стало підтвердженням того, що водій автобуса кермував напідпитку, на нього було складено адміністративний протокол згідно зі ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

З початку року працівники ДАІ міста Львова склали понад 700 протоколів про адміністративні правопорушення за керування автомобілями водіями, які перебували у стані сп’яніння.

Слід нагадати, що тільки за рішенням судів визначають покарання для водіїв за керування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп`яніння або ж під впливом лікарських препаратів.

За таке порушення суд може накласти штраф на водіїв у розмірі від 2 550 до 3 400 грн., позбавити права керування транспортними засобами на строк від 1 до 2 років або присудити громадські роботи на строк від 40 до 50 годин чи адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.

Повторне протягом року вчинення такого порушення тягне за собою відповідальність водіїв у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 2 до 3 років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого вилучення або громадські роботи на строк від 50 до 60 годин чи адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.

Якщо ж особа двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за таке порушення, то такого водія можна позбавити права керування транспортними засобами на строк до 10 років з оплатним вилученням транспортного засобу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *