ОСТАННІ НОВИНИ

Українські політики п`ють все і багато

Львівський портал

|

Українські політики п´ють все, і якщо є можливість, то –
скільки влізе. У цьому впевнений Ярослав Кендзьор – нардеп кількох скликань
Верховної Ради. За його словами, середня доза українських політиків на банкеті
дорівнює 200 грамам спиртного. Але дуже часто державні мужі цей рубіж
переходять, пише  «Комсомольская правда в Украине».

«Я особисто бачив, як наші «борці за народне щастя»
напиваються до поросячого виску», – заявляє нардеп і радить побувати в місцях
відпочинку народних обранців, особливо в кримських санаторіях парламенту:
«Вдень вони розгулюють у плавках, а ввечері розслабляються».

На фуршетах депутати вважають за краще алкоголь вітчизняного
виробництва. Український коньяк – партійний напій всіх партій, можна сказати,
напій парламентської більшості.

«Він добре п´ється як демократами, так і комуністами, –
зазначив член Народного Руху Дмитро Понамарчук. – Покійний В´ячеслав Чорновіл
український коньяк дуже любив, а комуністи тоді пили горілку. Зараз мода
змінилася: у Партії регіонів люблять шампанське, а в БЮТ – усе, що горить.

Асортимент алкоголю в парламенті різноманітний: вітчизняні
коньяки, мартіні, джин, горілка, віскі і французькі вина. Ціни теж різні. За
пляшку «Закарпатського» коньяку просять у середньому 50 гривень, а за елітний
«Хеннессі» – майже 400. Є одна особливість – вина депутати беруть найрідше,
хоча серед депутатів є й гурмани.

«Я не люблю випивати, оскільки публічна діяльність несумісна
зі станом «напідпитку», – запевнив «регіонал» Владислав Лук´янов. – Але на
вечерю якщо замовляю рибу, то беру біле сухе французьке вино, а на обід –
стейк, а з ним червоне італійське. А так, щоб глушити… такого ніколи. Моя
норма – два-три келихи».

За словами Понамарчука, знати «свою» дозу, правильно
підібрати алкоголь і непомітно для оточуючих “хряпнути” на прийомі або застіллі
– цією майстерністю володіють досконало дипломати і міністри. Секрет у тому, що
вони вважають за краще пити віскі.

«Це дипломатичний алкоголь, оскільки він дуже комфортний, –
відзначає Понамарчук. – У нього можна додати содової, льоду, і тоді здається,
що келих наповнений доверху, а насправді там алкоголю не більше 50 грамів. Наприклад,
минулого четверга був день польської Конституції. На прийомі я зустрів двох
екс-міністрів закордонних справ – Бориса Тарасюка і Геннадія Удовенка. Ми пили
віскі. Причому поставили три тости, але жодного разу не доливали собі
алкоголь».

До речі, в кабінеті кожного міністра і його заступника є
бар. У ньому – пляшка вина, коньяку або віскі, розповіли працівники кількох
міністерств. Кажуть, здебільшого їх начальство п´є мало, і не
від задоволення, а щоб зняти напругу.

Найскладніше доводиться президентам: кожна міжнародна
зустріч або візит закінчуються фуршетом. Наприклад, Леонід Кравчук сам
зізнавався, що віддає перевагу на офіційних прийомах випити чарку горілки, але
тільки чарку. Від трьох йому стає погано, він швидко хмеліє.

Горілку під час президентства любив вжити і Леонід Кучма,
причому він міг випити за один вечір близько п´яти-шести чарок.

Зате Віктор Ющенко і Віктор Янукович на прийомах воліють
мати в бокалі шампанське.

Як повідомляли Коментарі, напередодні Дня Перемоги Віктор
Янукович продемонстрував
«майстер-клас»
під час зустрічі з фронтовиками у Київському центрі для
ветеранів.

Коментарі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *