ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція так і не знайшла невідомого, що одягнув кайданки на депутата

Львівський портал

|

Працівники міліції так і не змогли встановити особу невідомого, який надягнув кайданки на депутата Стрийської районної ради Мар`яна Берездецького під час "Розмови з президентом" біля оперного театру. Про це сказав під час виступу на сесії голова комісії, перший заступник голови Львівської облради Петро Колодій.
За його словами, це випливає з відповідей, які комісія отримали з головного управління МВС України. Крім того, службове розслідування не встановило причетності працівників міліції до інциденту з Мар`яном Берездецьким. Як випливає з відповідей міліції, лейтенант Сень отримав ключ від наручників від невідомого чоловіка 40 років, особу якого до цього часу встановити не вдалося.

При цьому виявилося, що за номером кайданки належать спецпідрозділу "Беркут". Також з міліції вказано, що кайданки з таким номером перебувають "за місцем призначення". Водночас експертиза не виявила жодних спроб підробити номерний знак. Експерти також вказують, що ці наручники виготовлені на заводі у Вінниці за зразком МВС.

Підсумовуючи викладене, Петро Колодій зазначив, що міліція не змогла забезпечити охорону громадського порядку під час "Розмови з президентом" 25 лютого. Комісія вважає, що робота міліції під час інциденту з представником ВО "Свобода" М.Берездецьким була незадовільною загалом і, зокрема, робота М.Курочки, а перевірки з цього приводу здійснені поверхово та без бажання знайти істину. На думку членів ТСК, цей інцидент є прикладом нової хвилі утисків збоку чинної влади.

Водночас начальник міліції громадської безпеки ГУМВСУ у Львівській області Михайло Курочка повідомив, що Галицький райвідділ внаслідок перевірок подій біля оперного театру відмовляв у порушенні кримінальної справи, однак прокуратура опротестовувала ці постанови, тому проводиться повторна перевірка.

За його словами, працівники міліції опитали понад 600 осіб, однак поки що не виявили особу, яка вдягнула кайданки на депутата від ВО "Свобода".
Щодо двох пар наручників з одним номером, М.Курочка зазначив, що проводиться експертиза другої пари, а також подано запит на завод у Вінницю – з`ясувати., чи можливий варіант, щоби дві пари кайданків мали один номер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *