ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада оголосила Цимбалюкові “мовну” війну

Львівський портал

|

Завтра, 5 квітня, на черговому засіданні сесії Львівської обласної ради буде ставитися питання про визнання незадовільною або недостатньою роботу Львівської обласної державної адміністрації щодо виконання Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2010 – 2014 роки. Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.Поставити таку оцінку депутати вирішили на спільному засіданні двох комісій – постійної комісії з питань освіти та науки Львівської обласної ради і постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради, на якому розглядалося питання "Про виконання Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2010 – 2014 роки".

Як подає прес-служба, депутатів Львівської обласної ради обурило ставлення Львівської обласної державної адміністрації до цієї програми. Тому, як зазначив голова постійної комісії з питань освіти та науки Львівської обласної ради Юрій Підлісний, депутати на сесії ЛОР у вівторок вимагатимуть, щоб ЛОДА прозвітувала і про підхід до цієї програми, і про хід виконання програми. На переконання Юрія Підлісного, виконання заходів Програми є недостатнім, а факт ставлення до цього питання приводить до висновку, що робота ЛОДА з виконання програми є незадовільною.

Заступник голови постійної комісії з питань освіти та науки Львівської обласної ради Ірина Фаріон зазначила: "Львівська область – це не острів, віддалений від усієї української держави, це ланка того самого ланцюга. З огляду на те, що відбувається за останній рік у нашій державі, ми можемо констатувати повний і абсолютний провал гуманітарної політики чинної влади. Чи є ті, що зараз є виконавчою владою, носіями культури, носіями українських цінностей, носіями української історії, української мови, історії, культури, мови? Ні, вони не є носіями автентичної мови, культури та історії. Сьогодні ми можемо констатувати, що Львівська обласна державна адміністрація виявилася абсолютно неспроможною у Львівській області здійснювати гуманітарну політику. Депутати Львівської обласної ради з цього приводу у вівторок вдруге висловлять свою незадовільну оцінку роботі обласної державної адміністрації. Ми беремо це питання на контроль. Ми зобов`яжемо обласну державну адміністрацію врешті-решт призначити людину, яка буде відповідальна за це, і за якийсь період ми знову поставимо це питання на порядок денний".

Ірина Фаріон повідомила, що у листопаді 2011 року вона ініціюватиме заслухати звіти про здійснення цієї програми міського голови Львова, міського голови Трускавця і міського голови Моршина, бо, на переконання депутата Львівської обласної ради, реалізація програми з питань функціонування української мови лягає передусім на плечі виконавчої влади. Отже, ця виконавча влада має стати перед депутатами і прозвітувати, що вона робить. Це один із способів змусити цю владу врешті-решт діяти, – наголосила Ірина Фаріон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *