ОСТАННІ НОВИНИ

Кінотеатр імені Миколайчука отримала бібліотека, а не співачка Руслана

Львівський портал

|

Львівська міська рада передала бібліотеці Стефаника у позичку на 2 роки і 364 дні приміщення Кінотеатру ім. Миколайчука. Однак, бібліотека не має права передавати ці приміщення жодним фізичним чи юридичним особам. Таке рішення прийнято сьогодні на сесії міської ради. За цю ухвалу проголосували 75 депутатів.

Відповідно, ухвалою керівництво бібліотеки зобов`язали звільнити приміщення костелу Св. Апостолів Петра і Павла на вул. Театральній, 11 (отців єзуїтів) і забезпечити безперешкодний доступ до приміщення церкви представників курії Львівської архиєпархії УГКЦ.

«Ми отримали звернення від бібліотеки ім. Стефаника, що вони готові вивільнити приміщення костелу Єзуїтів за умови надання іншого приміщення. Сьогодні на сесії ми проголосували рішення про передачу бібліотеці ім. Стефаника приміщення на вул. Личаківській, де колись був театр ім. Миколайчука. Ми зобов’язали керівництво бібліотеки до 1 червня вивільнити приміщення костелу. Там була вже перша відправа», – зазначив міський голова Андрій Садовий.

Нагадаємо, ще під час минулої каденції депутатів Львівської міської ради, на приміщення кінотеатру імені Миколайчука претендувало кілька досить відомих у Львові людей. 
Так, 30 вересня під час сесії Львівської міської ради депутати в черговий раз перенесли на інше сесійне засідання питання про передачу в оренду приміщень трьох комунальних кінотеатрів, зокрема й кінотеатру ім. Миколайчука. Ухвалою передбачалось надати Благодійній організації «Міжнародний благодійний фонд «Український світанок», яким керує співачка Руслана, нежитлові приміщення площею 810,3 кв м на вул. Личаківській,131 – кінотеатр ім. Миколайчука – в оренду терміном на 10 років. Питання депутати переносили уже не вперше. Головним аргументом депутатів було те, що питання з передачею в оренду міський голова вирішує кулуарно. Попередня каденція більше до цього питання не поверталася.

Також, окрім Руслани, про намір взяти у оренду кінотеатру ім. Миколайчука заявляли дизайнерка Оксана Караванська та співачка-нардеп Оксана Білозір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *