ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські водії вже отримують посвідчення з терміном дії

Львівський портал

|

З 29 березня 2011 року у відділах реєстраційно-екзаменаційної роботи (ВРЕР) ДАІ Львівської області розпочали видачу посвідчень водія з внесеними до них змінами. Як повідомляє прес-служба управління ДАІ у Львівській області, новизною у даному документі є вказування строку його дії.
Зміни у посвідчення водія були запроваджені з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2011 року №271 «Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуск громадян до керування транспортними засобами», яка набрала чинності 25 березня 2011 року.

Відтак з 28 березня 2011 в Україні запроваджено видачу національного посвідчення водія, зразок якого затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 1992 року №47, з обов`язковим заповненням графи 4b (дата закінчення строку дії/Expiry date), у якій зазначено кінцевий строк його дії, що обчислюється з дня видачі такого посвідчення і становить 50 років. При цьому графа 11 «Категорія діє до/Category expire» не заповнюється.

Цього року на Львівщині було видано понад чотири тисячі посвідчень водія, у тому числі близько сотні – з вказанням дати дії цього документа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *