ОСТАННІ НОВИНИ

Податкова закінчила розслідування у справі злочинної групи, яка не сплатила 10 млн податків

Львівський портал

|

Прокуратура Львівської області затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно чотирьох членів організованої злочинної групи, які в 2009-2010 роках ухилились від сплати податків та інших обов`язкових платежів на суму понад 10 млн. гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.  

Під час досудового слідства, яке проводив слідчий відділ податкової міліції державної податкової адміністрації у Львівській області з`ясовано цю злочинну групу утворив колишній працівник податкової міліції, який пропонував свої “послуги” з мінімізації податкових зобов`язань і залучив до цієї протиправної діяльності ще трьох осіб.

Колишній податківець організував реєстрацію, придбання та перереєстрацію суб`єктів господарювання на малозабезпечених «підставних» осіб за грошову винагороду.

Загалом, за період 2009-2010 років, діючи у складі організованої злочинної групи, обвинувачені ухилились від сплати податків та інших обов`язкових платежів на суму понад 10 млн. гривень, що призвело до фактичного ненадходження коштів до державного бюджету в особливо великих розмірах та завдання суттєвих збитків державі.

На даний час кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених, ч.2 ст.27, ч.3 ст.28. ч.2 ст.205, ч.5 ст.27, ч.3 ст.28 ч.3 ст.212, ч.2 ст. 27, ч.2 ст. 366 КК України скеровано до суду.

Кримінальним кодексом України за вчинення вказаних вище злочинів передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *