ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде виставка башкирського художника

Львівський портал

|

25 березня в галереї «Леміш» відбудеться відкриття персональної виставки видатного башкирського художника Арата Терегулова.

Айрат Терегулов – художник, в творчості якого сконцентровані найбільш гострі риси сьогоднішньої російської графіки: експресивність художньої мови, вільне поводження з формою та простором, образний гротеск, спроби «витиснути» з графіки максимум її технічних можливостей, що притаманне як для чорно-білих офортів, так і для кольорових аркушів у змішаній техніці. При цьому автор зберігає деяку іронічність в подачі теми, характерів, ситуацій.

У його графічних роботах одночасно існують гостро емоційна наповненість і певна авторська відстороненість, що надає «наївно-серйозного» характеру. За спрощеною, майже по-дитячому наївною манерою виконання ховаються і внутрішня динаміка душевних переживань і зовнішня експресія лінії, кольору, форми.

Його мистецтво схоже на своєрідну гру: за легкістю листів та іронічністю змістів ховається величезна майстерність і глибоке розуміння суті речей.

Роботи Арата Терегулова виставлені в зібраннях багатьох краї світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *