ОСТАННІ НОВИНИ

70% львів`ян не вважають себе кавоманами

Львівський портал

|

70% жителів Львова не вважають себе кавоманами. Такими є результати соціологічного опитування, проведеного групою “Рейтинг”. Як зазначено у повідомленні групи, до кавоманів зарахували себе 26% жителів Львова.

При цьому споживання кави у Львові більш, ніж поширене – дві третини львів’ян у віці від 16 років вживають каву принаймні один раз на день: 15% вживають каву три і більше разів на день, 22% – два рази на день, 29% – один раз на день. Лише 34% львів’ян не вживають кави.

Найчастіше вживають каву львів’яни середнього віку від 26 до 45 років. Значно рідше – люди похилого віку. Чоловіки частіше вживають каву, ніж жінки. Це ж саме можна сказати про працюючих у порівнянні з непрацюючими.

60% респондентів, які вживають каву вказали, що п’ють цей напій, скоріше щоб збадьоритися. Натомість 32% – скоріше за звичкою. Об’єктивно що, серед тих, хто п’є каву скоріше за звичкою – частота добового споживання кави є вищою ніж серед тих, хто п’є каву просто щоб збадьоритися.

Постійними відвідувачами кав’ярень можна вважати не більше 10% львів’ян: 2% відвідують кав’ярні щодня або майже щодня і ще 8% – кілька разів на тиждень. 20% львів’ян відвідують кав’ярні кілька разів на місяць, а ще стільки ж – рідше ніж раз на місяць. Разом з тим, половина львів’ян взагалі не ходить у кав’ярні.

Найчастіше ходять у кав’ярні молодь та люди середнього віку. Також варто відзначити, що чоловіки бувають у кав’ярнях частіше за жінок, як і працюючі частіше ніж ті, що не працюють.

Найчастіше львів’яни «йдуть на каву» щоб поспілкуватися зі знайомими та друзями (62%) або ж зустрівши людину, яку давно не бачили (44%). Дещо рідше «йдуть на каву» щоб відсвяткувати якусь подію (32%), перепочити кілька хвилин (24%), провести ділові переговори (18%) або перекусити (12%). Значно рідше львів’яни «йдуть на каву» щоб скоротати час або познайомитися з новими людьми (7% і 4% відповідно).

При цьому молодь частіше за інших «іде на каву» щоб поспілкуватися зі знайомими; люди середньої вікової категорії – щоб перепочити, зустрівши людину, яку давно не бачили або провести ділові переговори.

Найчастіше відвідують кав’ярні львів’яни, які п’ють каву три і більше разів на день – лише чверть з них не відвідують ці заклади взагалі, тоді як серед респондентів, які вживають каву не більше одного разу на день, таких половина.

Не оминуло дослідження і теми умовного «протистояння кави і чаю». Отже 21% львів’ян найчастіше вживають все таки каву, 30% – споживають чай і каву в однаковій мірі. А от 48% львів’ян віддають перевагу все таки чаю.

В опитуванні взяли 827 респондентів віком від 16 років. Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,7%, для значень близьких до 30% – не більше 2,3%, для значень близьких до 10% – не більше 1,6%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *